• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavija protiv Želje traži izuzeće sudije Čuića!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Slavija zatražio je izuzuće sudije Tomislava Čuića u posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem dočekuje Željezničar.

 Slavija protiv Željezničara traži izuzeće sudije Tomislava Čuića Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nedjeljni duel u Istočnom Sarajevu veoma je važan za oba tima jer „sokolovi“ se bore za opstanak, a plavi s „Grbavice“ uz malo sreće mogu do plasmana u Evropu.


Planirano je da glavni sudija utakmice bude Tomislav Čuić, međutim Slavija je zatražila izuzeće arbitra, prenio je „Sport Avaz“.


Upravni odbor Slavije traži i zahtijeva od Sudijskog komiteta izuzeće glavnog sudije Tomislava Čuića, jer smo u više navrata drastično oštećeni, na utakmicama koje je on sudio.


Poslije meča sa Veležom, u jesenjem dijelu, Upravni odbor je donio odluku da je gospodin Čuić nepoželjna osoba u našem gradu. Sem toga naša saznanja govore da je ovo posljednja utakmica gore navedenog sudije, te nismo sigurni da će imati dovoljno motivacije da istu odradi profesionalno.


Zatečeni smo činjenicom da se za ovakvu utakmicu, visokog rizika, određuje sudija koji je imao već tri loše ocjene tokom ove sezone. Ne želimo da vjerujemo da je ovo urađeno namjerno i da su pojedinci već otpisali Slaviju iz Premijer lige.


Koristimo ovu priliku da se istovremeno zahvalimo na dosadašnjem korektnom radu Sudijske organizacije, duboko uvjereni da ćete i ovu grešku ispraviti i da će se ovo prvenstvo završiti na regularan način“, navedeno je u dopisu Slavije, koji je upućen Komitetu za suđenje FSBiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC