• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragišić za MONDO: Napad i samo napad

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Novi trener Borca Zoran Dragišić u razgovoru za MONDO najavio ekspresan povratak crveno-plavih u ekipu, te da će forsirati napadački i atraktivan fudbal.

 Zoran Dragišić za MONDO intervju Napad i samo napad Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je u petak uveče dobio novog trenera. Umjesto Borčeta Sredojevića postavljen je njegov pomoćnik Zoran Dragišić, koji je obavljao tu funkciju i kod nekoliko ranijih trenera Borca.

Nakon imenovanja za šefa stručnog štaba Borca Dragišić je u razgovoru za MONDO govorio o planovima Borca u narednoj sezoni, svojoj viziji kako treba da izgleda igra Borca, te igračima koji će otići i ostati.

"Naš cilj je espresan povratak u Premijer ligu BiH. Očekuje nas mnogo teža Prva liga RS nego što je bila ove sezone jer su se vratili Rudar Prijedor, Borac, Slavija i Drina. Bez imalo kurtoazije, uz dužno poštovanje svima, Borac je tu najveći klub i najorganizovaniji i ne smije da bježi od uloge favorita, a ne smijem ni ja kao trener“.

Prvi korak ka povratku u Premijer ligu biće formiranje ekipe.

"Moramo da odradimo dobar prelazni rok. Moramo da imamo kombinaciju mladih i iskusnih igrača, jer na početku prošle sezone ulazak sa podmlađenog ekipom se Borcu obio o glavu. Moramo imati kombinaciju, treba da pokušamo da vratimo iugrače iz Banjaluke i one koji gravitiraju ovom području. Drago mi je što se već vratio Avdukić, što su Avdukić i Maletić izrazili želju da ostanu i pomognu. Još nekoliko premijerligaških igrača je u opticaju koji bi trebali da nas pojačaju, ja mislim da će uz ovu sadašnju organizaciju kluba Borac biti najozbiljniji pretendent za povratak u Premijer ligu BiH“, rekao je Dragišić.

On je objasnio zašto Borac mora da ima i iskusnije igrače u ekipi.

"Prva liga RS je jako nezgodna liga, to nije neki alibi, to je liga u kojoj mladi igrači mogu brzo da pregore i mora da u ekipi postoji balans između mladih i starih igrača. Ima dosta 'vrućih terena', tu su nezgodni tereni, igraju iskusni igrači i moramo imati balans. Koliko god se ukaže prilika ja ću insistirati na to da imamo igrače sa banjalučke regije, sve ono što možemo naći ovdje, nećemo uzimati sa strane. Jedino sa strane možemo da imamo igrača ako nema takvog kvaliteta ovdje“.

Borac napušta veliki broj igrača.

"Neće ostati Radinović, Jović, Đokić, Milosavljev, Krstovski, Mance, Prljević, Rajović, oni su svi već napustili klub. Postoji opcija da ostane Bečelić, on je ostavio prostor za razgovore“.

Ostaju...

"... Raspudić, Runić, Maletić, tu je Avdukić, vjerovatno Dujković, zavisi još sve od toga ko će doći. Mi moramo biti svjesni da budžet kluba ispadanjem u niži rang biće manji nego u protekloj sezoni.“

Uglješa Radinović bio je jedan od najboljih igrača Borca u protekloj polusezoni, ali u Borcu su svjesni da nakon ispadanja iz Premijer lige ne mogu da ga zadrže.

"Radinović ima ponude iz Premijer lige BiH, pokazao je da je igrač za najviše domete, pokušaćemo da razgovaramo s njim, ali on je bliže odlasku nego ostanku“.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kako će izgledati Borac pod Vašom palicom?

STRUČNI ŠTAB

"Stručni štab je u fazi formiranja, on će biti kompletiran u narednih pet, šest dana, medicinski dio ostaje sigurno, vjerovatno i Gajić kao trener golmana", rekao je Dragišić.

"Prvo moram da vidim koje igrače ćemo dovesti i koji će ostati i na osnovu tog individualnog kvaliteta sklopićemo tim, a samim tim i formaciju igre. Ono na čemu ću obavezno insistirati, jer ako se ne varam protekle dvije sezone Borac je bio u krugu od par nejneefikasnijih ekipa, biće da Borac igra efikasno, napadački agresivno. To je ono što voli publika, a želimo da ju vratimo na Gradski stadion. Ako u Prvoj ligi RS ne budemo igrali atraktivno, nećemo imati publiku“, istakao je Dragišić.

Isto su najavljivali i njegovi prethodnici, međutim, Borac nije često tresao mreže.

"Protivničke odbrane neće biti onoliko čvrste kao u Premijer ligi BiH, međutim ne smijemo ni to potcijeniti. Sve zavisi od kompozicije ekipe. Upoznat sam jer sam bio pomoćnik, Borac jeste htio da igra tako, ali nije imao takve igrače s kojima je mogao da gaji ofanzivni stil. Ja ću se truditi da mi igramo iz našeg posjeda i da stvaramo prilike“.

Na početku protekle sezone Borac je pokušao da riješi problem neefikasnosti i doveo doveo napadače Armanda Mancea i Vladimira Đilasa, međutim njihov učinak je bio jako loš. Mance je postigao samo jedan gol, dok Đilas niti jednom nije zatresao protivničku mrežu.

"U fudbalu je krajnji rezultat osnova svega. Treneri se gledaju kroz rezultat, a napadači kroz postignute golove. Sve se mjeri prema tome. Činjenica je da je Borac teško davao golove i sigurno je da određenu dozu odgovornosti snose napadači“.

Glavnu ulogu u formiranju tima na početku prošle polusezone imao je sportski direktor Branimir Tulić. Da li će on i dalje imati glavnu riječ kada su pojačanja u pitanju i kolika će biti uloga trenera?

"Nismo imali još taj radni sastanak da vidimo koji su nam igrači potrebni, šta mi imamo, i kad sklopimo mozaik kako i gdje bi trebali da se pojačamo onda ćemo da vidimo ko će da dovodi pojačanja. Ali mislim da tu treba biti jedinstvo trenera, sportskog direktora i uprave oko dovođenja igrača“, zaključio je Dragišić.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

4S

Borac nece na zdrave noge dok ne padne snsd sekta,jer sve sponzore odvukose u igokeu i krupu

Borik

@4S ti si aktivista ovoga SzP?! Sta ko pise,samo ti mlatis po SNSD. Sto neko iz SzP ne dodje i podigne Borac?! Ima i tu milionera...ali ne daju feninga,samo pricaju da ne valja...a kako treba napraviti,nemaju pojma.

Podrska

Sve stoji, nadam se da krece preporod i da nas vraca u PL. Podrska!

Djudji

Podrška Zoki, volim ga vidjeti uvjek u gradu. Samo napred,vrati Borac gdje mu je mjesto.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC