• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO 2016: Nema nas nigdje!

Jedino zbog Milorada Mažića neko će se u Francuskoj za vrijeme EP sjetiti Srbije i Superlige. BiH se niko neće sjetiti.

 Srbija i BiH bez igrača na EURO 2016 Izvor: MN PRESS

"Ja sada odoh na EURO, a vi ostajete ovdje. SVI", uzeo je loptu Milorad Mažić (pogledaj ilustraciju), spakovao kofere i otišao na Evropsko prvenstvo... 

Poveo je na smotru najboljih fudbalera i sudija Evrope još Milovana Ristića, Dalibora Đurđevića, Nemanju Petrovića, Danila Grujića i Nenada Đokića, kao jedine predstavnike srpske Superlige na EURU.

U Srbiji omalovažani, u svijetu priznati!

Na Evropskom prvenstvu u fudbalu po prvi put u istoriji igraće 24 nacionalna tima.

Srbi su u ovoj činjenici vidjeli idealnu priliku da se domognu završnog turnira, ali taj san nije ostvaren ni poslije 16 godina odsustva sa EURA.

Dogodio se dron u Beogradu, još neki porazi i "orlovi" su morali da se oproste od Francuske.

Ali...

To što Srbije neće biti na turniru na kojem učestvuje "pola Evrope" nije nimalo poražavajuće u odnosu na činjenicu da, osim Mažića i njegovog sudijskog tima, Superligu neće predstavljati niko drugi.

Nijedan fudbaler!

Dakle, EURO će proteći bez "orlova", ali i igrača iz najjačeg domaćeg takmičenja!

Blago rečeno, užasan podatak, koji će postati još crnji kada pročitate sljedeće:



Izvor: MN PRESS



*Zvanično najbolji fudbaler Superlige Ugo Vijeira nema mjesta u selekciji Portugalije.

U Francuskoj će tako biti fudbalera iz Engleske, Italije, Nemačke, Francuske, Španije, Rusije, Švajcarske, Turske, Poljske, Ukrajine, Hrvatske, Češke, Mađarske, Portugalije, Rumunije, Velsa, Bugarske, Danske, Slovačke, Grčke, Švedske, Albanije, Azerbejdžana, Belgije, Austrije, Izraela, Kazahstana, Lihtenštajna, Holandije, Norveške, Škotske, kao i van evropskih liga: Katara, Australije, Kanade, Kine, Meksika, Saudijske Arabije i SAD.


Biće fudbalera iz preko 220 klubova sveta. Ali NIJEDAN iz Superlige, barem iz redova srpskog šampiona Crvene zvezde ili pobjednika Kupa Partizana.

Neće biti nikoga ni iz BIH.

Na prošlom velikom takmičenju, Mundijalu u Brazilu, igrala je selekcija BiH, te jedan fudbaler iz Premijer lige BiH, Asmir Avdukić.

Na EURO 2016 BiH se nije plasirala, pa je propala šansa da još nekoliko fudbalera iz Premijer lige BiH, koji su u među vremenu postali dio reprezentacije osjeti kako je učestvovati na velikom takmičenju.

U Premijer ligi BiH nema ni stranaca koji su dovoljno kvalitetni da nose dres neke od zemalja učesnica, tako da će EURO 2016 proteći bez ikoga ko ima veze sa bh. fudbalom.

Gdje su dakle srpska i bh. liga?


Tamo gdje su lige Makedonije, Slovenije, Finske, Andore, San Marina, Luksemburga, Moldavije, Bjelorusije, Letonije, Litvanije, Estonije, Republike Irske, Sjeverne Irske, Islanda, Jermenije, Gruzije, Kipra, Farskih Ostrva, Malte i Gibraltara.

Sa nama su, kao što je napisano, lige Islanda, Sjeverne Irske i Republike Irske. "Ribari" nemaju predstavnika svog najjačeg klupskog takmičenja, ali će zato njihov nacionalni tim igrati u Francuskoj i to kao jedna od tri selekcije sastavljenih isključivo od fudbalera na privremenom radu u inostranstvu. Ostale su dvije Irske. Praktično cijela reprezentacija Republike Irske je iz Premijer lige Engleske, osim kapitena Robija Kina, koji igra za LA Galaksi.  Sjeverni Irci imaju igrače, pored Engleske, još u Škotskoj i Autraliji.

U Velsu su fudbaleri iz Svonsija Kris Ganter i kapiten Ešli Vilijams. Doduše, "labudovi" ne igraju ligu Velsa, već su dio engleske Premijer lige.

U reprezentaciji Engleske svi igrači su iz Premijer lige, dok Rusi imaju samo jednog "stranca" - Romana Petroviča Nojštadtera, fudbalera Šalkea koji još nije debitovao za "baćuške", ali je zato prošao sve mlađe selekcije Njemačke, pa čak odigrao i dvije utakmice za "A" tim "pancera".

Roman je rođen u Ukrajini.

Najviše fudbalera na EURU, po 12, dali su Juventus i Liverpul. Slijede Totenhem (11), Mančester junajted (10), Bajern i Barselona (9), Arsenal, CSKA Moskva, Real Madrid, Bazel i Fenerbahče (8), Sautempton, Bešiktaš, Dinamo Kijev i Šahtjor (7), Dinamo Zagreb, Viktorija Plzen, Čelsi, Mančester siti, Ferencvaroš, Napoli i Zenit (6)....

Partizani iz Tirane i Skenderbeg imaju po jednog igrača na EURU.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC