• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radin pojačao Partizan: Momak sa karakterom

Autor mondo.rs

Dosadašnji zadnji vezni Voždovca potpisao je trogodišnji ugovor sa osvajačem Kupa Srbije.

Seriju predstavljanja novih igrača u Humskoj 1 otvorio je u četvrtak ofanzivni igrač sredine terena Petar Đuričković (Radnički Niš), a u subotu je nastavio Milan Radin (25), tokom prolećne polusezone jedan od najboljih fudbalera Voždovca.

Radin igra na poziciji zadnjeg veznog i još zimus je bio na meti crno-belih, ali tada posle dovođenja Evertona nije bilo mesta za još jednog igrača.

Rođeni Novosađanin potpisao je trogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 29, koji je nosio i u prethodnom klubu.

"Milan je bio motor svake ekipe za koju je igrao. U Voždovcu je bio više nego zapažen, čak superioran na velikim utakmicama i voleli bismo da tako bude i u našem dresu", rekao je sportski direktor Ivica Iliev.

POUKE IZ LUČANA

Milan Radin je kao član Mladosti odbio da potpiše novi ugovor pod po njega nepovoljnim uslovima, zbog čega je pričao da je bio suspendovan i izložen brojnim neprijatnostima. "Nisam tamo imao dobru epizodu, ali sam izvukao pouke i u Voždovcu imao zaista dobrih šest meseci. To me je i preporučilo Partizanu", rekao je Radin, a Iliev se nadovezao: "To je pokazatelj njegovog karaktera - ne dozvoljava da ga neko porazi. I ostali koje dovodimo su isti takvi, pravimo pobednički tim".

"Igrač je od koga trener uvek zna da će dobiti maksimum. Zadovoljan sam što dovodimo igrače sa karakterom, koji mogu da izdrže pritisak Partizana".

Radin je na promociji bio pod očiglednom tremom, pa je dao pomalo konfuznu izjavu o željama i ambicijama za narednu sezonu.

"Ubeđen sam da ćemo se plasirati u Evropu, da ćemo osvojiti Kup i da ćemo sledeće godine ovde pričati o Evropi... pardon, o Ligi šampiona".

Nakon što je "probio led", dodao je da se "ne plaši odgovornosti" i da jedva čeka da se upusti u borbu za mesto u timu.

"Konkurencija će biti jaka, ali mislim da je to dobro za svakog igrača. To je stimulans da daš maksimum u svakom trenutku treninga i utakmice".

Upitan da li od ranije poznaje neke od novih saigrača, odgovorio je odrečno.

"Samo sam upoznao dvojicu novih na lekarskim pregledima. Đuričkovića i..."

"Nemoj da se izlećeš!", upao mu je u reč poslovično nasmejani Iliev.

Kao što je poznato, crno-beli su završili sve sa centralnim veznim niškog Radničkog Sašom Marjanovićem i levim bekom Nemanjom Miletićem iz Javora.

Iliev, u skladu sa principima kluba, ni ovom prilikom nije otkrio identitet "desetke" i dve "devetke" sa kojima Partizan pregovara.

Za kreativnog igrača sredine terena samo je ponovio da je vredan ogromnog truda koji se ulaže u njegovo angažovanje.

"Ponuda je poslata, čekamo odgovor i nadam se da će biti pozitivan. Spreman sam da učinim sve da tog igrača dovedem u Partizan. Ono što sam rekao za Evertona kažem i za njega - igrač je kakvog, po mom mišljenju, godinama nije bilo u našoj zemlji", rekao je Iliev.

"Ponavljam da je prelazni rok 'živa stvar', tako da i gotov transfer može da propadne, kao kada je De Hea trebalo da pređe iz Mančester junajteda u Real. Uveren sam da bi ovo pojačanje dovelo mnogo navijača na stadion".

Ivica Iliev dodao je da Partizan po trenutnim platežnim sposobnostima nikako ne bi mogao da dovede igrača esktra klase, ali da se potencijalnim pojačanjima stavlja do znanja kako vreme provedeno u crno-belom dresu može puno da im pomogne u daljoj karijeri.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC