• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kusturić: Borac ne želi rat sa Krupom

Autor mondo.ba

Predsjednik Borca Dejan Kusturić ponovio da „Velikan iz Platonove“ neće ustupiti Gradski stadion u Banjaluci za domaće utakmice Krupe, novog člana Premijer lige Bosne i Hercegovine. Draško Ilić: Nekorektna odluka

 Kusturić: FK Borac ne želi rat sa FK Krupa Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krupa je kao šampion Republike Srpske stekla pravo da nastupa u bosanskohercegovačkoj eliti, a s obzirom da je Borac ispao u Prvu ligu RS, u javnosti se počelo spekulisati gdje će kao domaćin nastupati izabranici Slobodana Starčevića.

Upravni odbor banjalučkog Borca donio je odluku da to NE MOŽE biti Gradski stadion, što je u izjavi za „Nezavisne novine“ podvukao i Dejan Kusturić, prvi čovjek Borca, istakavši da je klub, sve što je imao, rekao u saopštenju.

"Ne želimo rat i Upravni odbor je donio odluku na osnovu interesa Borca", kratko je kazao Kusturić.

Draško Ilić, predsjednik Krupe i bivši čelnik Borca, istakao je da je želja njegovog kluba bila samo da ubrzaju proces licenciranja, te da čelnicima Borca nije bilo dovoljno obećanje da njegov klub neće odigrati niti jedan meč na Gradskom stadionu. Iz Krupe su ranije naglašavali da ne namjeravaju da igraju na Gradskom stadionu, ali su izgleda promijenili mišljenje.

"Htjeli smo da što prije dobijemo licencu pošto još traju radovi na našem stadionu. Igrali bismo i igraćemo na svom terenu i ova odluka je samo dodatni motiv za nas da što prije završimo radove. Nažalost, ljudi u Borcu nisu imali razumijevanja. Očigledno je da se nadaju da nećemo dobiti licencu kako bi oni umjesto nas naredne sezone igrali Premijer ligu", izjavio je Ilić za pomenuti banjalučki list, dodavši da nije očekivao drugačiju reakciju iz Borca.

Ilić je istakao da će se, dok čeka završetak radova, okrenuti drugim opcijama, a Borcu je poželio što skoriji povratak u Premijer ligu BiH.

"I druge ekipe su nekoliko utakmica igrale na drugim stadionima dok su trajali radovi na njihovim, pa ne vidim zašto i mi ne bismo tako. Borcu želim sve najbolje i što brži povratak u Premijer ligu, ali mislim da ovo nije korektna odluka.Borac je koristio naše terene za treniranje svih selekcija, našim autobusom su putovali i pomagali smo klub na mnogo načina", jasan je Ilić.

Gradski stadion je u vlasništvu grada Banjaluke, ali je predan na upravljanje FK Borac, koji je prošle godine htio da ga vrati gradu, ali to nije realizovano.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Маркан

И опет, Градски стадион у Бањој Луци је власништво града. Ако они који њиме управљају, а то је ФК Борац, не желе да исти уступе Крупи на коришћење, за то морају имати адекватан разлог! Господо из Великана, клуб није ваше приватно власништво и све одлуке морају бити транспарентне! Дакле, шта је разлог да се не дозволи коришћење стадиона?

bl

Ne moze stadion ,on kao zeli sto brzi povratak,a on ga i gurnuo u prvu ligu rs ,sve ce doci na naplatu

Дјуро

A prpa u drugu ligu odnosno banjucke regije ce te ako bog da krupaaaaa

rs

I cijem vlasnistvu je stadion u Krupi ako je izgradjen od drzavnih para?

4S

@rs od para za pomocne terene borca

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC