• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar upalio motore (FOTO)

Autor mondo.ba

Fudbaleri Željezničara, predvođeni novim šefom stručnog štaba Milošem Kostićem prvim treningom su započeli pripreme za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 FK Željezničar počeo pripreme za sezonu 2016/17 Izvor: MONDO/Samir Cacan

 Na stadionu "Grbavica" stručni štab Željezničara je izvršio prozivku fudbalera, na kojoj su bili svi osim Havijera Hervasa i Jovana Blagojevića koji će se ekipi priključiti u utorak.

Trening nisu odradili Miroslav Stevanović i Aleksandar Kosorić koji su dobili produženi odmor zbog nedavnih reprezentativnih obaveza.

Željezničar će se pripremati u Sarajevu do odlaska na Kupres 22. juna, a nakon toga planiran je odlazak u Sloveniju na glavni dio priprema za narednu sezonu, prenio je klupski sajt Želje.

U subotu 18. juna je na rasporedu prva pripremna utakmica sa Olimpikom gdje će igrati fudbaleri koji su igrali manje u prethodnoj sezoni. Na Kupresu je dogovoren susret sa Mladosti Doboj Kakanj 27. juna.

Spisak fudbalera koji su se odazvali prozivci: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Emir Ćutahija - Siniša Stevanović, Kerim Memija, Benjamin Šehić, Jadranko Bogičević, Aleksandar Kosorić, Emir Hodžurda, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Adnan Alihodžić, Mirko Kramarić, Senad Husić - Dino Hasanović, Adnan Zahirović, Uglješa Radinović, Adnan Šećerović, Enis Sadiković, Samir Bekrić, Damir Sadiković, Denis Žerić, Amer Hiroš, Dženis Beganović, Miroslav Stevanović, Mirza Halvadžić, Muris Midžić, Srđan Stanić - Ivan Lendrić, Ajdin Mujagić, Dejan Đermanović, Denis Pozder.

Tri fudbalera su na probi: Haris Hadžalić, Aziz Stitou, Ivan Jakov Džoni.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

TITULA NIJE PRITISAK, TO JE NORMALNO ZA ŽELJU

Novi šef struke plavih je sarajevskim medijima naglasio da je jedva čekao da ekipa počne s treninzima jer je od dolaska na "Grbavicu" radio samo na administrativnim poslovima.

"Sretan sam jer sam došao u klub kakav je Željezničar. Mislim da smo svi svjesni šta nas čeka u narednoj sezoni u kojoj je pred nas postavljen najviši cilj, a to je osvajanje titule prvaka. Ne vidim to kao pritisak, smatram da je takav cilj normalan u ekipi kao što je Željezničar. To je doza pozitivnog adrenalina koju treba da ima svaki igrač i trener, jer nema ništa ljepše od borbe za titulu", izjavio je Kostić. 

Prvi trening sa Željom odradio je i doskorašnji fudbaler banjalučkog Borca Uglješa Radinović, koji je naglasio da su prvi utisci sa "Grbavice" veoma pozitivni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC