• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi se kasno setili, "poglavica" ih surovo kaznio

Autor mondo.rs

"Poglavica" Hamšik i njegov najverniji vojnik Vajs odigrali su dve akcije za pamćenje, posle kojima je Rusiji ostalo 45 minuta za juriš. Dovoljno samo za gol utehe.

Da li je Jan Kozak gledao Italijane, Islanđane, Mađare ili je čisto njegova ideja bila "čekalica" – upalilo je!

Reprezentacija Slovačke, koja je debitovala na evropskim prvenstvima porazom od Velsa, iz drugog pokušaja stigla je do prve pobede ikada. Zasluženo...

I na otvaranju 2. kruga takmičenja, videli smo sličan scenario kao u nekoliko mečeva 1. kola – ekipa koja je manje tražila loptu, već čekala da se otvori prostor, bolje je prošla na kraju.

U "dvorani" "Pjer Moroj", u kojoj je prošlog leta košarkaška selekcija Srbije stigla do četvrtog mesta na Eurobasketu: Rusija – Slovačka 1:2 (0:2), zahvaljujući majstorskim potezima "poglavice" Mareka Hamšika i njegovog prvog "vojnika" Vladimira Vajsa.

Njih dvojica priredili su dve divne akcije posle kojih je nešto defanzivniji tim stigao do nedostižne prednosti – 33, pa 46. minut, tek Rusija je na poluvreme otišla sa dva gola zaostatka. I dok je selektor Leonid Sluckij pokušavao da osmisli kako da se vrati, mi smo pauzu iskoristili "guglajući" kada su se "armejci" poslednji put vratili posle dva gola zaostatka na poluvremenu.

Grupa B

Rusija – Slovačka 1:2 (0:0) /Glušakov 80 - Vajs 33, Hamšik 45+1/

Vels – Engleska (četvrtak, 15.00)

Tabela: Vels 3, Slovačka (+1) 3, Engleska 1, Rusija (+1) 1.

Nismo izguglali, a nisu se ni Rusi vratili, iako su u 80. minutu posle divne akcije Olega Šatova i rezerviste-strelca Denisa Glušakova postigli gol koji je njima ulio nadu, a Slovacima paniku u kosti, da će se ponoviti marsejski scenario, kada je kapiten "zbornaje" Vitali Berezutski u 92. minutu skinuo Englezima dva boda sa konta.

U Lilu toga nije bilo – pobedio je tim koji je imao jasniju viziju šta i kako želi, dok Rusima ostaje poslednji meč u Grupi B, sa Velsom, da dokažu da mogu da igraju 90 minuta smislenog fudbala, jer su se protiv Engleza obrukali i izvukli bod, a protiv Slovaka setili da mogu da pokažu nešto pozitivno i maštovito tek kada su potrošili previše vremena na jedno veliko ništa.

GOLOVI



Prvo poluvreme obeležili su defanzivni, ali disciplinovani Slovaci, koji su sačekali da dvojica majstora fudbala primete trenutak za napad - 33. minut Marek Hamšik za Vladimira Vajsa, 46. minut obrnuto, Vajs za Hamšika.

"Armejci" su grogirani otišli na pauzu!

A, do tada, Rusi su bili opasniji, imali dve-tri povezane akcije koje su završavali udarcima iz daljine i bili neprecizni.

Kada su se ispucali, Slovaci su poveli pravim fudbalskim potezom Vajsa, koji je jednim potezom poslao dvojicu igrača Rusije na letovanje na Krim, a onda pitao Igora Akinfejeva gde želi da mu proturi loptu - 0:1! Lepota fudbala.

Inače, Vajs se sin bivšeg selektora Slovačke, takođe Vladimira Vajsa, a posle karijere u Mančester sitiju, koji ga je pozajmljivao Boltonu, Rendžersu i Espanjolu, ovaj talentovani igrač odabrao je da igra za Peskaru, pa Olimpijakos, pre nego što je sa 24 godine shvatio da bi "najbolje bilo" da uzme kintu - otišao je u Katar, dao 20 golova za Lehviju, a onda potpisao za još bogatiji klub, Al Garafu.

Nije zaboravio da igra, očigledno!


Ovo je bila sedma uzastopna utakmica Rusije na evropskim prvenstvima u kojoj ta reprezentacija primila bar jedan gol, a nije se dugo čekalo ni na drugi, koji je bio bio posebno impresivan!

Posle kornera, Slovaci su odigrali "kratku" kombinaciju, ovog puta Vladimir za Mareka, "poglavica" Hamšik namestio se i postigao GOL ŠAMPIONATA za sada, neka se ne ljuti Luka Modrić!

Igrao se 46. minut.

Bravo, Marek!


Punih 35 minuta potrošili su "armejci" u drugom poluvremenu do gola, a u međuvremenu stvorili su jednu dobru šansu. Ipak, na deset minuta pre ulaska u nadoknadu vremena, rezervista Denis Glušakov glavom je finiširao odličnu akciju celog tima.

S leve strane izvanredno je centrirao Oleg Šatov, a Glušakov se pojavio iz drugog plana i zakucao loptu glavom u mrežu nemoćnog Matuša Kozačika - 1:2!


Za nešto više nije bilo ni vremena, ni ideje, sve se pretvorilo u stihijske nalete prema ne baš mirnoj odbrani Slovačke, ali kada je Skomina odsvirao kraj, počelo je veliko slavlje igrača i navijača jednog od debitantnskih reprezentacija na EURO 2016.  

U istoj grupi u četvrtak, 30 kilometara odatle, sastaju se Englezi i Velšani i biće zanimljivo videti koliko će ko imati bodova pred 3. kolo. Ovako, na prvu loptu, deluje da je Engleska pod velikim pritiskom.

Rusi, koji su izveli isti sastav kao u 1. kolu, a potom napravili identične tri izmene, igrali su pod velikim pritiskom, jer je UEFA kaznila njihov savez automatskom suspenzijom posle prvog narednog ispada ruskih huligana na stadionu, koji je ovog puta izostao.

A, ispred stadiona i u centru Lila bilo je problema i jutros i sinoć.

Rusija: Akinfejev – Smolnikov, Berezutski, Ignaševič, Šenikov – Nojštater (od 46. Glušakov), Golovin (od 46. Mamajev) – Kokorin (od 76. Širokov), Šatov, Smolov – Dzjuba.

Selektor: Sluckij.

Slovačka: Kozačik – Pekarik, Škrtel, Djurica, Hobočan – Pecovski, Kucka, Hamšik – Mak, Vajs (od 72. Švento) – Duda (od 67. Nemec).

Selektor: Kozak.


IZ MINUTA U MINUTA:

KRAJ!

89 - DZJUBA, DZJUBA, DZJUBA!

Izblokiran... Rusi su se setili da znaju da igraju fudbal na desetak minuta pre kraja. Ovog puta je centarfor bio u šansi, ali je izblokiran posle solo akcije.

86 - GLUŠAKOV!

Umalo 2:2. Ovog puta slovačka odbrana pukla je po desnoj strani, Glušakov je primio loptu "krilom" i opalio drop-kik, umalo neprecizno.

80 - GOOOOOOOOOL!

Divna akcija Rusa. Šatov za Glušakova, udarac glavom 1:2! Da li je ovo kasno?

76 - Sluckij pravi poslednju izmenu - Širokov umesto Kokorina.

72 - Kozak pravi i drugu izmenu, a Vajs dobija ovacije. U igri je Švento, nešto defanzivnije nastrojeni vezista.

66 - SMOLOV!

Konačno šansa za Ruse, Smolov je traljavo šutirao sa 11 metara, ali je Djurica požrtvovano uklizao i spasao svoj gol, iako je i Kozačik "bio na lopti". Ovim tempom, šansa na 20 minuta igre, Rusi neće stići Slovake...

55 - KONTRA!

Akinfejev je spasao Ruse sada. Sevnula je kontra, koju će Slovaci čekati do kraja utakmice, Mak je iskosa sa leve strane pucao levom, pod prečku, ali je golman Rusije to izboksovao.

46 - Sluckij je zamenio oba centralna vezna igrača, Nojštater i Golovin ostali su u svlačionici, a na terenu su Glušakov i Mamajev. Videćemo da li će to nešto promeniti. Pauzu u poluvremenu iskoristili smo da potražimo kada su se poslednji put Rusi "vratili" posle dva gola zaostatka, nismo uspeli...

45+1 - GOOOOOOOOOOOL!

Ovog puta Vladimir za Mareka i golčina "Poglavice". Uživajte...


Marek Hamšík Super Goal HD - Russia 0-2...by fantasticfootball

43 - UMALO 0:2!

Hamšik je nanizao dvojicu fudbalera iz drugog plana, ali nakon što je vukao loptu 15-ak metara nije imao koncentracije za precizan udarac. Jako jeste pucao, ali i neprecizno sa ivice šesnaesterca.



32 - GOOOOOOOOL(ČINA)!

Ne viđa se često lepši potez i smešnija reakcija odbrane. Vajs je jednim pokretom izbacio iz igre i Smolnikova i Berezutskog, a potom "upitao" Akinfejeva gde da šutira. Majstorski potez. Rusi su bili bolji, Slovaci vode.

Peti prvenstveni gol Vajsa i ne znamo tačno koji pogodak na prvenstvu postignut posle duge lopte duboko iz polja. Ima ih...

28 - SMOLOV!

Odličan protiv udar Rusa, Dzjuba koji ne ulazi često u šanse ovog puta je odigrao "sidraški", primio loptu na 45 metara, izdržao duel, okrenuo se, odigrao za Smolova, koji se približio šesnaestercu i pucao - pored gola!

26 - Slovak Mak je bio u toliko dubokom ofsajdu da je malo nedostajalo da ostane neprimećen.

23 - DZJUBA!

Pomalo smešna situacija, s obzirom na to da Dzjuba centaršut s desne strane nije uspeo dovoljno jako da udari glavom, više je lopta udarila njega i krenula da "skakuće" ka golu Slovačke i umalo završi u mreži. Nespremni Kozačik u poslednji čas izbio je fudbal u polje!

19 - U međuvremenu, navijači se super zabavljaju.



18 - Smolov je "nategao" sa skoro 30 metara. Neslavno.

11 - U poslednjih 16 godina, Rusi i Slovaci igrali su šest mečeva, četiri su završena nerešenim rezultatima, a Rusi su dobili dva, rezultatom 1:0. Stoga, nije za očekivati spektakl danas. Ali, EURO ume i da iznenadi. Pitajte Austrijance.

10 - HAMŠIK!

Najbolji slovački fudbaler u poslednjoj deceniji je pokazao koliko mu malo treba. Dugu loptu u prostor koju je dobio odmah je "uhvatio" levom nogom i umalo je zakucao pod prečku. Bio je neprecizan za nekih 20-30 centimetara.

9 - Sve ovo pišemo vam jer na terenu nema nečeg zanimljivog što bi vas u ovom periodu utakmice zanimalo. Možda to što između ruskih i slovačkih navijača nije bilo nikakvih problema ni u gradu, ni na tribinama, što potvrđuje teoriju da su ruski huligani došli u Francusku samo zbog Engleza.

8 - Slovaci, za razliku od Rusa, imali su sjajnu seriju rezultata pred EURO. Poslednji poraz doživeli su 9. septembra prošle godine i od tada vezali osam mečeva bez da su morali da čestitaju boljem, ali su na otvaranju šampionata, u duelu dva debitanta, bili nadigrani i poraženi. Danas moraju da pobede da bi se nadali osmini finala.

7 - Rusi su u očajnoj formi stigli na EURO, dobili su samo jednu i izgubili tri od poslednjih šest utakmica. Bolji su bili od Letonije, u martu. Na otvaranju šampionata pružili su lošu, bezidejnu igru, bili su nadigrani, ali su uspeli u 92. minutu da izvuku bod koji ih stavlja u prijatniju poziciju danas.

2 - Uf, odmah problemi za selektora Sluckog, koji deluje nervozno od starta, klati se na klupi i uzdiše. Smolnikov je nezgodno pao na ruku i ukazuje mu se pomoć.

1 - Počeo je meč! Rusi u tamno crvenim, Slovaci u belim dresovima.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC