• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarcima slađi bod!

Autor mondo.rs

Švajcarska i Rumunija odigrali 1:1, u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva u Francuskoj. Strelci na "Parku Prinčeva" Bogdan Stanku iz penala u 18. i Admir Mehmedi u 57. minutu.

Švajcarsak 4, Rumunija 1!

To je stanje bodova dva tima koja su u sredu imala međusobni duel u Parizu, u okviru 2. kola Grupe A EURA 2016. Švajcarska i Rumunija podelili su bodove 1:1 (1:0), a strelci su bili Bogdan Stanku u 18. iz penala i Admir Mehmedi u 57. minutu.

Najbolje šanse za plasman u osminu finala za sada ima Francuska. Ako "trikolori" večeras pobede Albaniju završiće posao oko odlaska u narednu fazu, dok će debitant na evropskim prvenstvima biti u velikom problemu sa minimalnim šansama da prođe u osminu finala, jer će u poslednjem kolu, bez osvojenog boda, igrati protiv Rumunije, tima kojem će, prema nekim prognozama, uz bod iz meča sa Švajcarskom biti dovoljna pobeda protiv Albanije.

Švajcarska je na "Parku Prinčeva" bila bolja!

Ako se saberu sve prilike, tim Vladimira Petkovića bio je opasniji, a prilično se obruka Haris Seferović. Doduše, ni njegovi saigrači nisu bili ništa bolji, osim Mehmedija, čiji je udarac iskosa sa leve strane, iz šesnaesterca, bio nezaustavljiv za Antona Tatarušanua.

Ni Rumunija nije bila bez prilika, a ključne nije iskoristila na početku drugog poluvremena, kada je golom mogla i da prelomi meč. Bogdan Stanku je postigao drugi gol za naše komšije i to ponovo iz penala, opravdano dosuđenog u 18. minutu. Stefan Lihtštajner se poslužio rukama i tako onemogućio protivničkog igrača da stvori priliku. Dileme za sudiju nije bilo - "kreč".

Stanku je postao tek treći igra posle Danca Arnesena iz 1984. i Mendijete iz 2000, koji je na jednom prvenstvu postigao dva gola iz penala.


UŽIVO:

Poraz za Rumune neće značiti i definitivan oproštaj od Evropskog prvenstva, ali će šanse, u svakom slučaju, biti umanjene. Švajcarcima bi trijumf obezbedio osminu finala i priliku da protiv Francuza traže šansu za prvo mesto u grupi i lakši put do završnice.

Pobeda Rumuna zakomplikovala bi stvari u grupi...

Kombinacija je puno i još je rano baviti se njima. Naše severo-istočne komšije sigurno žele da rezultatski poprave učinak na EURU, jer su protiv "trikolora" na otvaranju u petak ostavili dobar utisak, a bod su ispustile posle majstorije Dimitrija Pajea u završnici meča.

Švajcarci su bili bolji od Albanije, međutim vrlo lako je moglo da se desi da ostanu bez celog plena. Debitanti na velikim takmičenjima propustili su odličnu priliku ili bolje reći Jan Zomer je spasao gol "sajdžija" pred kraj duela.

Anhel Jordanesku napravio je tri izmene u postavi Rumunije za duel sa Švajcarskom. Ovidiju Hoban, Adrijan Popa, Florin Andone, starteri protiv Francuza, ovaj put meč će početi na klupi, dok su priliku u startnoj postavi dobili Andrej Prepelica, Gabrijel Torje i Aleksandru Čipćiju, fudbaleri veznog reda.

Vladimir Petković nije napravio nijednu promenu u odnosu na tim koji je dobio Albaniju 1:0. Vezni red i napad protiv Rumuna čini grupa naturalizovanih Albanaca i Haris Seferović.

RUMUNIJA: Tatarušanu - Sapunaru, Kirikeš, Grigore, Rac (od 62' Filip) - Prepelica, Pintili (od 46' Hoban) - Torje, Stanku (od 84' Andone), Čipćiju - Kešeru.

ŠVAJCARSKA: Zomer - Lihtštajner, Šar, Đuru, Rodrigez - Bahrami, Džaka - Šaćiri (od 90+1' Tarašaj), Džemaili (od 83' Lang), Mehmedi - Seferović (od 64' Embolo).


GRUPA A

Francuska - Rumunija 2:1
Švajcarska - Albanija 1:0

2. kolo

Rumunija - Švajcarska
Francuska - Albanija

TABELA: Francuska 3, Švajcarska 3, Rumunija 0, Albanija 0.

UŽIVO:



- Švajcarska je u naletu i pokušava na sve načine da pronađe put do mreže Rumunije!

57' - GOOOL! Admir Mehmedi iskosa sa leve strane cepa mrežu. Razantan udarac i ništa nije mogao da uradi Tatarušanu. Na početku smo...



52' - Nova lepa akcija Rumuna i prilika za 2:0. Đuru je u poslednjem trenutku izbio loptu u korner ispred Kešerua. Rumunija je bolja u na početku drugog poluvremena.

46' - I odmah na početku drugog dela, samo što je ušao u igru, Hoban je propustio šansu.

- Nastavljen je meč. Promena u Rumuniji, Pintilija je zamenio Hoban.

Završeno je prvo poluvreme.



39' - Džemaili je imao šansu da izjednači. Naletao je ispred peterca na loptu koja je upućena sa desne strane, pokušao je glavom i poslao je pored desne stative. Bilo je blizu.

27' - Jonuc Sapunaru se sjajno snašao posle ubačene lopte iz prekida, vrlo lepi ju je prihvatio i šutirao iz okreta, ali se ovaj put isprečila stativa.



25' - Čipćiju jako šutira, ali pored gola. Bila je to dobra prilika za Rumuniju da duplira vođstvo.

21' - Šer preti iz daljine...

19' - GOOOL! Rumunija vodi... Bogdan Stanku je pogodio iz penala. Njegov drugi gol sa "kreča" na EURU i trenutno je najbolji strelac. Penalu je prethodilo povlačenje Stefana Lihtštajnera, pa je sudija iz Rusije Sergej Karasjev pokazao na belu tačku. Opravdano!



16' - Seferović je imao novu veliku priliku, ovaj put je pogodio okvir gola, ali se isprečio Tatarušanu. Golman Rumunije je i protiv Francuza bio odličan.

7' - Vrlo lepa prilika!

Švajcarska je mogla do vođstva. Haris Seferović nije bio u ofsajdu, lepo se okrenuo, gađao je uz dalju stativu i promašio. Švajcarac je bio na 12-13 metara od gola.

- Duel je počeo!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC