• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haris promašuje, navijači traže svog ljubimca

Autor mondo.rs

Problemi švajcarske selekcije na Evropskom prvenstvu.

Fudbalska reprezentacija Švajcarske osvojila je četiri boda u prva dva kola Evropskog prvenstva, ali uprkos dobroj igri ima veliki problem sa realizacijom, jer je postigla samo dva gola.

Švajcarska je u prvoj utakmici pobedila Albaniju sa 1:0, iako je od 35. minuta imala igrača više, a potom je igrala 1:1 sa Rumunijom. U obe utakmice, ekipa selektora Vladimira Petkovića imala je mnogo prilika da zabeleži ubedljive trijumfe.

"Stvaramo mnogo šansi. Ne mislim da ima ekipa koje su napravile više prilika od nas na ovom turniru, što je dobar znak. Ali, moraćemo neku i da iskoristimo. Moramo da budemo opušteniji i mirniji pred golom", rekao je reprezentativac Švajcarske Valon Behrami.

Iako su dobre šanse propuštali Blerim Džemaili i Džerdan Šaćiri, najslabiji utisak ostavio je špic Haris Seferović, koji je više puta, četiri protiv Albanije i dva protiv Rumunije, imao izgledne prilike, ali nije postigao pogodak.

Saigrači su uprkos tome stali iza svog prvog napadača.

"On se dobro kreće, otvara prostor za druge, radi veoma naporno za tim i jedino je potrebno da ostane miran. Šteta je što nije dao gol, ali će ga postići", kazao je Behrami.

Strelac izjednačujućeg pogotka protiv Rumunije, Admir Mehmedi takođe je stao u zaštitu Seferovića, koji je na 32 utakmice za reprezentaciju dao samo sedam golova.

"Haris je imao šanse i to je važno za napadača. Mnogo trči i ne može da se kaže da je igrao loše. Ako da gol, biće bolje", rekao je Mehmedi.

Uprkos lošoj realizaciji, Seferović je i dalje prvi izbor selektora, dok svoju šansu još čeka napadač Bazela Bril Embolo, koji je ulazio sa klupe.

Navijači su jasno pokazali da Embola vide kao prvog napadača, s obzirom na način kako su reagovali kada je ulazio u igru protiv Rumunije.

Ovaj napadač rođen u Kamerunu dobio je stajaće ovacije na Parku prinčeva.

"Ne mogu da objasnim zašto je publika uz mene. Pokušavam da ih učinim ponosnim", kazao je Embolo, koji je za Švajcarsku igrao 12 puta, ali još nije počeo utakmicu.

"Pomalo smo frustrirani jer znamo da smo mogli sada da imamo i šest bodova. Ipak, napravili smo korak napred, pošto smo protiv Rumunije bili mnogo bolji nego u duelu sa Albanijom", dodao je Embolo.

Švajcarska će sledeću utakmicu igrati u nedelju protiv domaćina Francuske, koja se pobedom nad Albanijom već plasirala u narednu fazu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC