• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni ruski huligan: Ruke su mi čiste

Autor mondo.rs

Navijaču moskovske Lokomotive prete dve i po godine zatvora.

Francusko tužilaštvo zatražilo je dve i po godine zatvora za 29-godišnjeg ruskog navijača optuženog da je učestvovao u ekstremno nasilnoj jurnjavi za Englezima u Marseju, pre, za vreme i tokom meča Engleska - Rusija na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Aleksej Jerunov, navijač Lokomotive iz Moskve, priznao je tokom suđenja da se on nalazi na video snimcima gde se vidi grupa Rusa kako udaraju Engleze stolicama i metalnim šipkama.

"Izvinjavam se. Priznajem da sam bio tamo, ali nikog nisam udario. Ruke su mi čiste", rekao je on preko prevodioca na prekršajnom sudu u Marseju.

Tužilaštvo je prikazalo video snimak koji su snimili i objavili preko Jutjuba sami ruski navijači. Film je snimljen kamerom pričvršćenom na odeću jednog od njih.

"To je potera, oni su ostali u grupi i čuvali dovoljno snage za ono što su nazivali fajt", rekao je pomoćnik tužioca Andre Rib.

"Čim bi se pojavio neki izolovan Englez, oni su udarali", dodao je pomoćnik tužioca govoreći dok su prikazivani snimci gde se vidi kako navijači bacaju stolice sa stepeništa i skupljaju gvozdene šipke, dok povređeni leže na zemlji.

Trojica ruskih navijača trebalo bi tokom četvrtka da izađe pred prekršanji sud u Marseju, od grupe od 43 koja je privedena pre dva dana u mestu Mandelje-la Napul, na 170 kilometara od Marseja.

Oni su optuženi za nasilje i za učestvovanje u grupi s namerom pripreme nasilja protiv pojedinaca, što je prekršaj uveden 2010. godine prema navodima tužilaštva.

Od tog ukupnog broja, dvadeset ruskih navijača prebačeno je u centar za pritvor i čekaju da budu proterani iz zemlje, a njih 20 je oslobođeno.

Njihovo hapšenje izazvalo je malu diplomatsku krizu između Francuske i Rusije.

Francuski ambasador u Rusiji pozvan je u sredu da mu se uruči protest, i dato mu je na znanje da je moguće pogoršanje odnosa između dve zemlje.

U nasilju kod stare luke i stadiona Velodrom u Marseju u subotu, na dan utakmice i tokom dva prethodna dana, povređeno je 35 ljudi, a skoro svi su Britanci.

Šest Britanaca, tri Francuza i jedan Austrijanac već su osuđeni u ponedeljak na kazne koje idu do godinu dana zatvora zbog navijačkog nasilja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC