• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko iznenađenje u Lionu!

Autor mondo.rs

Prva pobeda Severne Irske ikada na evropskim prvenstvima. I to protiv favorizovane Ukrajine.

Kakav obrt! Ukrajina je uprkos porazu u prvom kolu od Nemačke (0:2) ostavila dobar utisak, dok je Severna Irska u porazu od Poljske (0:1) delovala kao zalutala na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

U međusobnom duelu, međutim, ekipa Majkla O'Nila je iznenadila sve i ne samo da je popravila utisak, nego i - pobedila!

Ukrajina - Severna Irska 0:2 (0:0), golovima Gereta Mekolija u 49. i Najala Mekgina šestom minutu nadoknade.

Istorijskim golovima kada je u pitanju Severna Irska, pošto im je ovo debitantski nastup na evropskim prvenstvima...

Moguće je da i jedni i drugi završe takmičenje već u grupnoj fazi, ali su "zeleni" ovog četvrtka ostvarili svoj san, pa će rasterećeni dočekati duel sa svetskim prvakom Nemačkom.

Što se tiče Ukrajinaca, oni će morati dobro da zapnu protiv Poljske, ali će im pored pobede biti potrebna i sreća da sa tri boda prođu u osminu finala, jer trenutno imaju gol-razliku "minus 4".


I ovaj put ekipa Mihaila Fomenka nije delovala kao da je zaslužila poraz, međutim, u igri Ukrajine nedostaje ideje u napadu i igrač koji bi mogao svojim dodavanjem da stvori priliku za gol. Akcije se odvijaju previše sporo da bi se stvorila panika u protivničkoj odbrani...

Irci su to maksimalno iskoristili i posle uvodnog tridesetominutnog pritiska rivala uspeli da preuzmu inicijativu, koju su imali i dobar deo drugog poluvremena.

Prvi gol su postigli iz svog najjačeg oružja - prekida, dok je drugi "pao" posle lepe akcije u poslednjim trenucima meča.

U drugom meču Grupe C, od 21.00, sastaju se Nemačka i Poljska.


UKRAJINA: Pjatov – Fedecki, Kačeridi, Rakicki, Ševčuk – Sidorčuk (76. Garmaš), Stepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (84. Zinčenko), Konopljanka – Seleznjov (71. Zozulja).

SEVERNA IRSKA: Mekgovern – Hjuz, Kethart, Mekoli, Dž. Evans – Dejvis – Vard (69. Mekgin), K. Evans (93. Mekner), Norvud, Dalas – Vašington (84. Magenis).

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- GOOOL, Severna Irska je "overila" pobedu golom u šestom minutu nadoknade. "Rezervista" Mekgin je ubacio u mrežu jedan "otpadak" posle intervencije Pjatova.



- Utakmica je produžena šest minuta.

- Imali su Ukrajinci dve dobre prilike u poslednjim minutima, međutim, ništa od gola...

- I dalje Ukrajina napada, ali sve je manje vremena. Još nešto više od pet minuta...

- Još petnaestak minuta nade za Ukrajince. Napadaju, ali se reprezentativci Severne Irske odlično brane.

- Umalo da Ukrajina izjednači u 70. minutu posle snažnog šuta Kovalenka, ali je lopta proletela pored stative.

- Utakmica je nastavljena posle kratkog prekida.

- Prekid utakmice u 58. minutu zbog nevremena u Lionu. Posle jake kiše, počeo je da pada grad, pa je sudija Pavel Kralovec poslao igrače u tunel koji vodi ka svlačionicama, gde svi zajedno čekaju da se smire padavine.

- Odmah uzvraćaju Ukrajinci. Samo minut posle primljenog gola, na gotovo identičan način, zapretio je Seleznjov, ali je Mekgovern odlično reagovao.

- GOOOL! Severna Irska vodi 1:0 od 49. minuta pogotkom Gereta Mekolija sjajnim udarcem glavom, na centaršut iz prekida. Ovo je prvi gol Severne Irske ikada na evropskim prvenstvima.



- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- Poluvreme. Uvodnih pola sata u potpunosti je pripalo Ukrajincima, međutim, reprezentativci Severne Irske uspeli su da se oslobode pritiska i preuzmu inicijativu. Bili su opasniji u napadu nego rival, ali bez odgovarajuće završnice da bi ušli u gol-šansu.


- Još jedna pretnja Severne Irske. U 34. minutu iz njihovog najjačeg oružja - prekida - pokušao je štoper Kethar, ali je njegov udarac glavom bio za malo neprecizan.

- Prošlo je pola sata igre, Ukrajinci dominiraju u posedu lopte, međutim, reprezentativci Sevrne Irske su imali opasnije napade.

- Navijači Severne Irske istakli su transparent sa poslednjim pozdravom Darenu Rodžersu, 24-godišnjaku koji je poginuo u Nici kada je pao sa ograde šetališta pored plaže.

- Jaka kiša pada u Lionu, ali to ne smeta brojnim navijačima Severne Irske, kao ni hjihovim rivalima koji su "pojačani" podrškom Hrvata.


- Prošlo je 20 minuta, ali i dalje smo na jednoj šansi, kada je Dalas šutirao u četvrtom. I pored toga tempo utakmice nije loš...

- Izgleda da pritisak nije "vezao noge". I jedni i drugi igraju otvoreno i napadački u prvih 10 minuta.

- Prvi su zapretili Irci, Stjuart Dalas je oštro šutirao iskosa sa leve strane u 4. minutu, ali je Pjatov bio veoma siguran.

- Igra se u Lionu, a glavni sudija je Pavel Kralovec iz Češke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC