• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludo, brzo, efikasno: Svi srećni!

Autor mondo.rs

Mađarska i Portugalija odigrali su najluđu, najbolju i najefikasniju utakmicu na Evropskom prvenstvu. Rezultat od 3:3 sve govori. U osmini finala Mađari kao prvi iz Grupe F, Portugalci kao trećeplasirani, Island drugi. Kraj za Austriju.

To smo čekali 12 dana!

U sredu posle podne u Lionu je viđena prava fudbalska ludnica, poslastica za ljubitelje napadačke i efikasne igre. Mađarska i Portugalija odigrali su meč sa šest golova 3:3 (1:1), a na kraju su se radovali svi. Malo više Mađari, jer će sa prve pozicije u osminu finala, manje Portugalci, koji će sa trećeg mesta (bez pobede i poraza) pravo na Hrvate u borbi za četvrtfinale.

Imali su Portugalci u rukama drugo mesto, ali je u Parizu sevnula kontra u poslednjem minutu i Island je protiv Austrije stigao do pobede i druge pozicije.

U osmini finala igraće:

26. jun, TULUZ: Mađarska - drugoplasirani tim iz Grupe E (Belgija/Švedska/Republika Irska)
27. jun, NICA: Engleska - Island
25. jun, LANS: Hrvatska - Portugal

Mađari su, ipak, malo razočarni jer su tri puta vodili, dok sa druge strane konačno srećan može da bude Kristijano Ronaldo. Prva zvezda reprezentacije i Real Madrida proradio je kada je bilo najvažnije i sa dva gola protiv ekipe Bernda Štorka bio najzaslužniji što večeras on i saigrači, kao i brojni navijači neće pakovati kofere za povratak kući. Sa ova dva gola stigao je do kote 60 u nacionalnom dresu.

Ronaldo je bio strelac drugog i trećeg pogotka u 50. i 62. minutu, dok je prvi izjednačujući gol postigao Nani pred kraj prvog dela, u 44.

Mađari su odigrali još jednu odličnu utakmicu, ali su i tri puta ispuštali vođstvo.


Zoltan Gera je u 19. minutu "pocepao" mrežu "bombom" sa 20 metara. I Balaž Džudžak je postigao dva gola, ali je oba puta imao asistente u protivničkom timu. Prvo je kod "slobodnjaka" u 47. pogodio "živi zid", a lopta prevarila Rui Patrisija, da bi u 55. minutu zakačio Nanija i ponovo savladao protivničkog golmana.

Portugaliju, koja ruku na srce i dalje ne igra prema očekivanjima, čeka pakao u osmini finala protiv raspoložene i motivisane Hrvatske. "Vatreni" su svakako favoriti. Mađari i dalje ne znaju rivala iz Grupe E, jedino je sigurno da to neće biti Italija. Svi ostali su na raspolaganju...

MAĐARSKA: Kiralji - Lang, Guzmič, Juhaš, Korhut - Elek, Pinter - Lovrenčič (od 83' Stiber), Gera (od 46' Bese), Džudžak - Salaj (od 71' Nemet)

PORTUGALIJA: Patrisio - Vijerinja, Karvaljo, Pepe, Eliseu - V. Karvaljo, Žoao Mario, Mutinjo (od 46' Sančes) - Andre Gomes (od 61' Kvarežma), Ronaldo, Nani (od 82' Danilo).


UŽIVO:

Portugalija "visi", Mađarska je sigurna!

Situacija u Grupi F je onakva kakva se najmanje očekivala pred utakmice poslednjeg 3. kola.

Portugalci, predvođeni Kristijanom Ronaldo, posle dva remija sa Islandom (1:1) i Austrijom (0:0), došli su u poziciju da im je meč sa Mađarima "biti il' ne biti" na šampionatu. Sa druge strane, pre početka turnira autsajderi u Grupi F, Mađari ne moraju da brinu za prolaz, obezbedili su ga pobedom protiv Austrije (2:0) i bodom u duelu sa Islandom (1:1).

Jedina briga selektora Bernda Štoka biće sa koje pozicije će naše severne komšije među 16. Pobeda im donosi prvo mesto!

Portugalija nikada nije izgubila od Mađarske, niti igrala nerešeno. Samo je jednom u pet dosadašnjih duela dala manje od tri gola. Zanimljivo da će dva tima igrati i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.


Utakmica se igra u Lionu. Meč sudi Martin Etkinson.

MAĐARSKA: Kiralji - Lang, Guzmič, Juhaš, Korhut - Elek, Pinter - Lovrenčič, Gera, Džudžak - Salaj

PORTUGALIJA: Patrisio - Vijerinja, Karvaljo, Pepe, Eliseu - V. Karvaljo, Žoao Mario, Mutinjo - Andre Gomes, Ronaldo, Nani.

IZ MINUTA U MINUT

75' PORTUGALIJA! Ronaldo hvata volej, lopta od zemlje ide preko gola. Bilo je blizu.

64' MAĐARSKA! Prečka... Velika prilika da Mađari opet povedu, Salaj je pogodio prečku.

62' GOOOL!

Ronaldo je bio odličan u skoku i glavom postiže 60. pogodak za reprezentaciju!



55' GOOOL!

Mađari daju i treći gol Portugalcima, ponovo kapiten Džudžak. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, pogodio Nanija i lopta je ponovo prevarila golmana Patrisija. Najefikasnija utakmica na turniru.



50' GOOOL!

Konačno Ronaldo, i to petom. Vrlo lepo...



49' MAĐARSKA! Iz kontre preti Džudžak, bilo je vrlo opasno po Portugalce.

47' GOOOL!

Samo što je počelo drugo poluvreme, Mađarska je opet povela. Balaš Džudžak je izveo slobodan udarac, pogodio je "živi zid", lopta je promenila pravac i prevarila Patrisija.




- Poečelo je drugo poluvreme.

43' GOOOL!

Portugalija je u igri. Ronaldo je lepo proigrao Nanija loptom u prostor, a ovaj iskosa sa leve strane iz prve šutirao pored Kiraljija...



29' PORTUGALIJA! Ronaldo sa preko 30 metara iz "slobodnjaka", lopta je odskočila ispred Kiraljija, ali je uspeo da je skrene u korner. Vrlo opasno je bilo po gol Mađara.

24' MAĐARSKA! Akoš Elek se iznenada našao "oči u oči" sa Patrisijem, doduše bio je više iskosa na levoj strani, a i sebičan. Umesto da odigra za slobodnog Salaja, kome bi preostalo samo da pošalje loptu u praznu mrežu, on je šutirao, a golman Portugalije odbranio.

19' GOOOL!


Prelep gol Zoltana Gere. Lopta je posle kornera odbijena na 20-ak metara, gde je bio slobodan Gera, prvo je prihvatio loptu, a onda vrlo preciznim i jakim udarcem je "zakucao" u donji levi ugao! BRAVOOO!



7' MAĐARSKA! Dva ozbiljna napada, ali nije bilo promene rezultata. U svakom slučaju, Salaj i družina iz Mađarske pokazali su da su u naletu!

2' PORTUGALIJA! Pepe se okliznuo, ali je uspeo da pronađe Nanija dugačkom loptom, odlični napadač nije lepo prihvatio loptu, da jeste, bilo bi vrlo opasno po Mađare.



- Utakmica je počela...

- Očekuje se početak meča...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC