• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleska? Pa, od njih ne gubim!

Autor mondo.rs

Oduševljeni su Islanđani plasmanom u osminu finala. U Parizu su ispisali najlepše stranice svoje fudbalske istorije, ali ne razmišljaju da stanu...

Prvi nastup na EURU...

Prvi nastup na velikom takmičenju, prva pobeda, bez poraza i osmina finala Evropskog prvenstva. Island nastavlja da oduševljava, a tvorac uspeha je Lars Lagerbek, iskusni selektor Ostrvljana.

"Ovo je apsolutno fantastično. Ekstremno sam srećan, posebno zbog igrača i stručnog štaba. Način na koji su radili ovih godina je fascinantan, njihov rad, odnos, karakter, učinak", rekao je Lagerbek posle utakmice.

Island je sa 2:1 pobedio Austriju i zauzeo drugo mesto u Grupi F na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Protivnik u osmini finala biće mu Engleska.

"Svaki naredni rival je težak, naravno, ali je prilično dobro što ćemo igrati protiv Engleske. Dok sam vodio reprezentaciju Švedske, nikad nisam izgubio od njih, a igrali smo pet-šest puta. Nadam se da će se to nastaviti", kazao je Lagerbek.

Ni Kari Arnason nije mogao da sakrije oduševljenje.

"Uvek sam navijao za Englesku na velikim turnirima. Duel s njima je ostvarenje sna, ali mi ćemo da uđemo u tu utakmicu svom snagom i pokušaćemo da napravimo dobar rezultat. Verujemo u naše mogućnosti", rekao je Arnason.

Ponosan na uspeh bio je i Dadi Bodvarson.

"Ovo je najveći trenutak u istoriji islandskog fudbala tako da je normalno da sam stvarno srećan i ponosan. Engleska je za mene "drim tim", biće fantastično upoznati ih", rekao je Jon Dadi Bodvarson.

Island je tako stigao do istorijskog uspeha, dok je Austrija završila takmičenje pošto joj je za prolaz dalje bila neophona pobeda.

Austija je EURO završila sa jedim osvojenim bodom.

"Ovo je veliko razočarenje. Imali smo velike planove, ali mučili smo se da postignemo golove u ove tri utakmice. Nismo koristili šanse, a u odbrani smo pravili individualne greške... Nismo ispunili očekivanja. Razočarenje je zaista ogromno", rekao je kapiten Austije Kristijan Fuhs.

"Ovo je najgori dan u mojoj karijeri. Ne želite takve dane, ali se dese", dodao je on.

Utakmica između Engleske i Islanda igraće se 27. juna u Nici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC