• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski huligani spremaju nove incidente

Autor mondo.rs

Dok reprezentacija Hrvatske beleži dobre rezultate na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i sprema se za meč osmine finala protiv Portugala, njeni najokoreliji navijači kuju planove za nove ispade

U Sent Etjenu u finišu meča protiv Češke hrvatski huligani bacali su baklje na teren i potukli se na tribinama, zbog čega je Hrvatski nogometni savez kažnjen sa 100.000 evra.

Nakon dojava francuskog policiji od kolega iz Hrvatske da bi navijači mogli da naprave haos i napadnu sudiju na meču protiv Španije u Bordou, preduzete su dodatne bezbednosne mere, pa je meč protekao u najboljem redu.

"Policija je u Bordou preduzela sve što smo od nje očekivali i sve je proteklo dobro. Sada ponovo razmenjujemo informacije i nadamo se da ćemo u Lensu obaviti jednako kvalitetan posao", izjavio je za "Jutarnji list" komesar za bezbednost HNS Miroslav Marković.

Nezvanično u Bordou su na stadionu uhapšena trojica huligana, a među njima i onaj koji je bacio topovski udar na meču u Sent Etjenu.

"Za običan navijački svet kontrole nisu bile pooštrene, ali za potencijalne izgrednike jesu. Nekoliko ih je ušlo na tribinu, ali kada su videli kako su ih detaljno pretresali, deo huligana odustao je od ulaska na stadion. A policija je dočekala sa specijalno obučenim psima da detektuju eksplozivne naprave, a neke su i izuvali", dodao je Marković.

Navodno postoje najave da huligani nisu odustali od incidenata u Francuskoj i da bi i na meču protiv Portugala mogli da izazovu prekid i izbacivanje Hrvatske sa šampionata, budući da je ona već dobila "žuti karton" zbog navijača.

Na stadionu u Lansu, koji ima kapacitet 35.000 mesta, očekuje se da će biti čak 10.000 navijača "vatrenih", a kontrola na ulazu će opet biti rigorozna. Marković je pozvao sve one koji dođu na taj meč da pruže maksimalnu podršku reprezentaciji.

"Apelujemo na prave navijače da se ne obračunavaju sa huliganima, već da to prepuste onima koji su zaduženi za to".

Meč između Hrvatske i Portugala na programu je u subotu od 21 čas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC