• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nepravilna" odbrana penala Subašića!

Autor mondo.rs

Bivši sudija i predsednik Sudijske organizacije UEFA video grešku Kujpersa, ali ne zbog odluke da svira penal za Španiju, već što nije ponovio izvođenje istog.


Svima koji su pratili utakmicu između Španije i Hrvatske (1:2) na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, bilo je jasno da je Danijel Subašić napravio grešku prilikom odbrane penala Serhiju Ramosu.

Golman Hrvatske izašao je napred u odnosu na gol-liniju, što po pravilima nije dozvoljeno i tako sebi olakšao posao prilikom intervencije.

Primetio je to i Pjerluiđi Kolina, prvi čovek sudijske organizacije UEFA.

"Golman je krenuo napred, a to sudijski tim nije primetio. Radi se o grešci koja se događa, a utakmica je inače dobro odsuđena", rekao je Italijan, koji je dodao da je preostalim sudijama na EURU (njih 12, a među njima i Milorad Mažić) savetovano da ubuduće posebno odbrate pažnju na kretanje golmana prilikom penala i da nepravilosti sankcionišu žutim kartonima.

Zanimljivo da je Kolina suđenje Bjerna Kujpersa ocenio kao dobro, uprkos tome što je prilikom penala napravio dva velika propusta. Pored toga što nije ponovio izvođenje jedanaesterca, sama odluka da svira najstrožu kaznu bila je skandalozna, jer je David Silva pao iako ga niko od fudbalera Hrvatske nije dotakao.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC