• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbogom Italija, rođeni su novi gospodari "ikseva"!

Autor mondo.rs

Ovo nikada niko nije uspeo, pa ni Italija 1982. godine.

Samo je jednom postojala generacija fudbalera koja je beležila slične rezultate kao današnja Portugalija i ona je postala prvak Sveta 1982. godine.

Italija je na Mundijalu u Španiji bila proglašena za velikog favorita Grupe 1. "Azurima" je unapred upisano četvrtfinale, dok je o drugom mestu trebalo da odluče selekcije Poljske, Perua i Kameruna.

Ali...

 Momci Enca Bearcota provukli su se kroz "iglene uši" i na jedvite jade, posle tri remija, izborili četvrtfinalnu grupa sa paklenim južnoameričkim društvom - u to vreme aktuelnim prvacima Argentinom i uvek moćnim Brazilom.

Italija je u grupi igrala:

Poljska 0:1
Peru 1:1
Kamerun 1:1

Budući prvaci sveta vodili su i protiv Peru i u duelu sa Kamerunom, ali nisu uspeli ni na jednoj utakmici da osvoje dva boda, koliko se u to vreme dobijalo za trijumf.

Portugalija je na EURU u grupi postigla sledeće rezultate:

Island 1:1
Austrija 0:0
Mađarska 3:3

Velika razlika je u tome, što da se na EURU u Francuskoj igralo po sistemu Mundijala iz 1982. godine, Portugalija ne bi prošla. Kristijano Ronaldo i njegovi saborci osvojili su treće mesto, iza Mađarske i Islanda. U Španiji su po dve ekipe iz grupe prolazile u četvrtfinale, gde su se formirale četiri grupe sa po tri tima. Italija je, spletom srećnih okolnosti, osvijila drugo mesto.

Međutim...

Italija je počela šampionski ples upravo protiv Argentine (2:1) i Brazila (3:2). Sjajnom igrom zabeležila je dve velike pobede i izborila polufinalni duel sa Poljskom.

Poljaci (2:0) i Nemci u finalu (3:1) nisu imali šanse protiv generacije Dina Zofa. Rosi, Konti, Gracijani, Antonjoni, Kabrini, Kovaleti, Bergomi, Altobeli, stigli su do cilja.

Italija
Izvor: YouTube


Portugalija je napravila korak više!

Ni posle četiri meča ne znaju za trijumf u 90 minuta. Doduše, pobedili su Hrvatsku u osmini finala 1:0, ali odlučujući pogodak Rikardo Kavrežma je postigao tek u 117. minutu.

U svakom slučaju, gol vredan četvrtfinala.

Zanimljivo i Portugalija će na Poljake, ali stepenik pre polufinala. Ko zna, možda prisustvujemo takmičenju na kojem ćemo dobiti šampiona koji nijednom nije pobedio za 90 minuta.

Bilo kako bilo, NOVI gospodari remija su rođeni!

Mada, vreme je i za neku "regularnu" pobedu...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC