• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj hrvatskog sna: Portugal u četvrtfinalu!

Autor mondo.rs

Ekipa koja je najviše pokazala u grupnoj fazi eliminisana je golom Rikarda Kvarežme u 117. minutu. "Vatreni" ispali bez šuta u okvir gola!

Hrvatska je bila hit Evropskog prvenstva, ali nije stigla dalje od osmine finala.

Portugal se mučio iz utakmice u utakmicu, jedva ušao u nokaut fazu, ali će se boriti sa Poljskom za polufinale, iako je i večeras odigrao nerešeno posle 90 minuta!

Golom Rikarda Kvarežme u finišu drugog produžetka, Portugalci su eliminisali ekipu koja je ostavila najbolji utisak u prvoj fazi!

HRVATSKA - PORTUGAL 0:1

"Vatreni" su zaigrali ofanzivno i konkretno samo u poslednjih desetak minuta, u utakmici u kojoj nisu uputili udarac u okvir gola!

Ta ofanziva skupo ih je koštala.

Kada su se igrači Ante Čačićia prvi put "otvorili",  sevnula je kontra posle koje je večeras bledi Kristijano Ronaldo prvi put šutirao ka Subašiću. Hrvatski golman nakratko je odbio loptu, pritrčao je Kvarežma i poslao je u mrežu, za plasman Portugala i eliminaciju Hrvatske.


U preostalom vremenu, hrvatski štoper Domagoj Vida treći put je ušao u priliku posle prekida i treći put nije bio precizan. Činjenica da je on večeras bio najopasniji po Portugalce dovoljno govori o tome kako je funkcionisala hrvatska "mašinerija", koja je impresionirala prethodne dve nedelje.

Ranije u subotu, nokaut faza počela je pobedama narednog portugalskog rivala - Poljske, a potom i i Velsa.

IZ MINUTA U MINUT: HRVATSKA - PORTUGAL 0:1!

KRAJ UTAKMICE! PORTUGAL JE U ČETVRTFINALU I IGRAĆE PROTIV POLJSKE!

122' Još jedna prilika za Hrvatsku! Domagoj Vida ponovo je promašio, ponovo posle gužve! Šutirao je nogom sa sedam-osam metara od gola i promašio sve...

122' Kramarić je iznudio faul kod korner zastavice, Subašić je krenuo pred gol protivnika...

120' Ante Čačić pravi još jednu izmenu. Uveo je Kramarića za poslednje trenutke utakmice.

119' Umalo šansa i za Hrvatsku. Marko Pjaca je predugo vodio loptu, bio odgurnut u kaznenom prostorui, ali je čekao i čekao i lopta je otišla u korner.

- Golu je prethodio prvi šut Kristijana Ronalda na utakmici!

- Hrvati su čekali poslednjih pet minuta da krenu otvoreno i to im se obilo o glavu! Portugal je posle velike šanse Hrvatske krenuo u kontru, koju je Kvarežma završio golom! Za 1:0!

116' KVAREŽMA!!! PORTUGAL VODI!!!

113' Ponovo velika šansa za Vidu i ponovo posle prekida! Defanzivac nije kaznio lošu reakciju odbrane Portugala i prebacio gol glavom.

110' Izmena u Hrvatskoj. Izlazi Ivan Rakitić, ulazi Marko Pjaca.

109' Kristijano Ronaldo i Nani kombinuju na 16 metara od gola, ali jednostavno neće da šutnu. Iako okruženi gomilom igrača u kockastim dresovima, bilo je nekoliko trenutaka u kojim su mogli da upute udarac, ali su dodavali i dodavali i dodavali...

108' Još jedna izmena u Portugalu. Izlazi Adrijen Silva, a ulazi Danilo.

- KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

- Rikardo Kvarežma protiv samog sebe.


102' Inicijativa Portugala. Ronaldo ne želi da izvodi ni "slobodnjake", a njegovi saigrači bez njegovog doprinosa iznuđuju korner. Posle prekida, naravno, nema prilike, a ni šuta u okvir gola.

97' Udarac Kalinića koji simbolizuje kompletan meč. Kada je bilo očekivano da šutne jako i da zapreti Portugalu, promašio je gol za više od pet metara.

- Ovo je prvi meč na velikim takmičenjima od 1980. godine na kojem nije bilo šuteva u okvir gola za 90 minuta!

94' Perišić pokušava lukavo, glavom sa ivice kaznenog prostora, ali prebacuje gol. Solidan pokušaj.

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA! Prva utakmica Evropskog prvenstva bez šuta u okvir ijednog gola za 90 minuta.

- Zanimljivo je da selektor "vatrenih" Ante Čačić ostaje kroz čitav EURO dosledan principu da menja isključivo u završnici, izuzev u vanrednim situacijama.

91' Potencijalna šansa Hrvatske i intervencija Pepea. Lopta je išla ka Kaliniću, ali je prvi defanzivac Portugala iz peterca sigurno izbio daleko od gola.

88' Izmena i u Hrvatskoj. Mandžukić izlazi, Nikola Kalinić ulazi. Njegov 31. nastup. Podsetimo da je na prošloj utakmici postigao gol protiv Španije.

87' Još jedna izmena u Portugalu. Izlazi Žoao Mario, "desetka", a ulazi Rikardo Kvarežma, krilni napadač. Uskoro će i Ante Čačić napraviti prvu promenu u pripremi za produžetke.

77'Veoma malo od Kristijana Ronalda za sada. Igra u skladu sa zadacima i još nije šutirao ka golu Hrvatske.

74' Renato pravi nepotreban faul na Dariju Srni i stvara Hrvatskoj potencijalno veliku šansu. Mladić plaćen 35 miliona evra dopustio je kapitenu "vatrenih" da iznudi njegov faul na ivici šesnaesterca, uz gol-aut liniju. Posle prekida, na njegovu sreću, nije bilo nove prilike.

- Hrvatska sedam šuteva ka golu, Portugal tri.

67' Nani zna dosta fudbala, ali zna i da sve podseti zašto više ne igra (ni u ovakvom) Mančester junajtedu. U prethodnoj akciji imao je sve vreme sveta, ali je čekao i čekao i usamljen dozvolio lopti da izađe u gol aut, u odličnoj situaciji za centaršut.

64' Nani je pokušao ramenom, na "dubinsku" loptu, ali je promašio gol. Dok je gađao, Strinić ga je zakačio nogom, ali španski sudija nije ni razmišljao da pokaže na belu tačku. Čini se da bi to bilo zaista prestrogo.

62'Najbolja prilika na utakmici! Hrvatski štoper Vida šutirao je glavom, posle prekida, ali je poslao loptu metar levo od gola. "Skinuo" je loptu svom saigraču, Mariju Mandžukiću.

57' Prete i Portugalci. Žoao Mario i Renato Santos kombinovali su na 20 metara od gola, a onda je Santos šutirao veoma, veoma loše.

52' Najbolja akcija i umalo najbolja prilika na utakmici. Strinić je protrčao po levoj strani, centrirao ka Brozoviću, koji je nije zahvatio. Odmah potom, Brozović je pokušao i posle prekida, ali je prebacio gol.

50'Posle pauze, još jedna pauza. Andre Gomes je odigrao bledo i napustio teren. Umesto njega, u igri je Renato Sančez, novi fudbaler Bajerna.

- Kristijano Ronaldo dodirnuo je loptu samo 19 puta u prvih 45 minuta.

- POLUVREME.

44' Rakitić šalje opasan centaršut, Pepe izbacuje loptu u korner. Posle novog prekida, Vida pravi faul u napadu, nad Kristijano Ronaldom, i lopta pripada Portugalcima.

37' U ovakvom prvom poluvremenu, vredi istaći i da je Domagoj Vida šutirao ka golu Portugalaca. Ne previše opasno, ali vredno pomena.

34' Prvi korner za Hrvatsku, dobar centaršut Darija Srne i teška pozicija za Mandžukića, koji je loptu glavom poslao u gol aut. On i dalje čeka prvi gol na ovom takmičenju.

30' Prvi put probaju i Hrvati. Ivan Perišić utrčao je u kazneni prostor po desnoj strani, prošao Gereira i šutirao kraj gola. I "vatrenima" beležimo prvi pokušaj.

25'Velika šansa za Portugal! Pepe je šutirao posle centaršuta iz slobodnog udarca i sa manje od pet metara promašio gol. Čini se da je bio u ofsajdu kad je lopta poletela ka njemu. Ovo je bio prvi šut ka golu.

- U tri međusobne utakmice ova dva tima, Portugalci su ostvarili isto toliko pobeda. Gol razlika - 6:0.

21' Veliki broj prekršaja na sredini. Ronaldo je stao na nogu Dariju Srni, pa je kapiten "vatrenih" ostao da leži na travi.

15' Očekivano, nema jurišanja ka golovima. I jedni i drugi pre svega veoma oprezni. U prvom planu je ifrizura Ivana Rakitića.

10' Posle uvodnih deset minuta, može se samo konstatovati da nije bilo uzbuđenja. Nismo mnogo videli od ove utakmice.

- Nani je večeras počeo svoju 100. utakmicu u dresu reprezentacije. Više nastupa od njega imaju samo Ronaldo, Figo i Fernando Kouto.

1' Meč je počeo! Portugal igra u zelenim dresovima, Hrvati u crveno-belim, sa kockastim šarama.


Sat pred meč objavljeni su i sastavi, koji otkrivaju da će "vatreni" početi sa istom postavom kao i na "otvaranju" Evropskog prvenstva protiv Turske.

Sa druge strane, Portugal će prvi put u Francuskoj otvoriti meč bez iskusnog štopera Rikarda Karvalja, koji je na klupi. Njegovo mesto u tandemu sa Pepeom zauzeo je Žoze Fonte, defanzivac Sautemptona, kluba koji će večeras imati još jednog predstavnika u startnoj postavi Portugala.

Selektor Portugala Fernando Santoš napravio je večeras još jednu izmenu u defanzivi, iz koje je prvi put na turniru izuzeo desnog beka Vijerinju i na njegovo mesto stavio Sedrika Soareša, takođe fudbalera Sautemptona.

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Modrić, Badelj - Brozović, Rakitić, Perišić - Mandžukić

PORTUGAL: Rui Patrisio - Sedris Soareš, Pepe, Žoze Fonte, Gereiro - Žoao Mutinjo, Adrijen Silva, Vilijam Karvaljo, Andre Gomes - Kristijano Ronaldo, Nani.

"Vatreni" su u dosadašnjem toku turnira ostavili najjači utisak među svim reprezentacijama. Na čelu sa Lukom Modrićem igrali su sjajan fudbal, a čak i bez njega pobedili su Španiju, praktično u kombinovanom sastavu. Prva tri boda osvojili su trijumfom nad Turskom, a jedini kiks imali su u poslednjih pola sata utakmice protiv Češke, u kojoj su ispustili prednost od dva gola.

Na drugoj strani, Portugalci su se prilično namučili da bi došli do eliminacije.

Kristijano Ronaldo i saigrači šutirali su i šutirali, ali nisu ostvarili nijednu pobedu. Do drugog kruga došli su remijima protiv Islanda (1:1), Austrije (0:0) i Mađarske (3:3). "CR7" je igrao loše u uvodna dva kola, a potom je uhvatio zalet i u trećem kolu postigao dva gola, uz sjajnu asistenciju za prvi pogodak svog tima.

Da li će Kristijano večeras nastaviti u istom ritmu? Da li će Hrvati opravdati ulogu favorita i napraviti još jedan korak ka završnici, u kojoj ih svi uveliko vide?

Pratite meč u tekstualnom prenosu na MONDU.

Anketa

Dokle idu Hrvati na Evropskom prvenstvu?

  • Staju u osmini finala

    48.08% (25)

  • Četvrtfinale i kraj

    11.54% (6)

  • Igraće polufinale

    11.54% (6)

  • Vidim ih u finalu

    15.38% (8)

  • Osvojiće Evropsko prvenstvo

    13.46% (7)

Dokle idu Hrvati na Evropskom prvenstvu?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC