• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska ispala, ali Dinamo dobija: Pjaca na ceni!

Autor mondo.rs

Talentovanog fudbalera Dinama iz Zagreba je do sada pratilo pola Evrope, ali posle nastupa u Francuskoj: sada su mnogi od tih spremni i da ponude veliki novac za njegov potpis.

"Ovo je najgori mogući način da ispadnete sa nekog takmičenja".

To su bile prve reči talentovanog fudbalera Dinama iz Zagreba Marka Pjace (20) nakon što je njegova reprezentacija Hrvatska eliminisana u osmini finala od Portugala. Hrvati su bili bolji čitav meč, ali je jedna kontra Portugalaca (117. minut) završila pogotkom i povratkom u Zagreb.

U Zagrebu ipak ima i lepih vesti za Marka Pjacu.

Sjajni ofanzivac Dinama dugo je već na meti velikih evropskih klubova, a njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu, naročito protiv Španije, bili su dovoljan znak tim klubovima i da počnu da "licitiraju" za njegov potpis, a na Zdravku Mamiću je da odluči koju će od tih velikih suma prihvatiti.

Ko ga sve traži?

Liverpul, Milan, Inter i Ajaks.

To su klubovi za koje je do sada poznato da ga žele u svojim redovima, a iako je Milan taj koji ga najduže prati, i bilo je spekulacija da ga baš srpski trener Siniša Mihajlović želi na "San Siru" još letos, za njega je možda najbolja sredina Ajaks, ali je pitanje da li će njihova ponuda zadovoljiti finansijske apetite prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića.

Milan je navodno ponudio sumu od 20 miliona evra, a to je Mamić "glat odbio", dok je Liverpul izašao sa manjom ponudom od 15 miliona evra, na koju zagrebački klub još nije odgovorio. Za sada nisu poznate ponude Intera i Ajaksa, ali su to klubovi koji bi ga rado videli u svojim redovima.

Očekivano, dobro Prvenstvo podiže cenu igraču, a Mamić neće ponoviti grešku kada je Luku Modrića prodao Totenhemu za 17 miliona funti pre Evropskog prvenstva 2008. godine. On se u aprilu dogovorio sa Spursima, a da je Mamić sačekao kraj leta, ko zna koliko bi još porasla otkupna cena za najboljeg hrvatskog fudbalera.

Marko Pjaca je ofanzivniji od njega, može da igra gotovo na svim pozicijama u ofanzivnom delu terena, a za dve sezone u Dinamu odigrao je 90 utakmica i dao 26 golova.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC