• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo "juri" polufinale i rekord

Autor mondo.rs

Može li Portugalac da dostigne Mišela Platinija?

Prva četvrtfinalna utakmica Evropskog prvenstva u Francsukoj igrase u četvrtak. Sastaju se Poljska i Portugal, a po običaju najviše pažnje privlači Kristijano Ronaldo.

Od asa portugalske reprezentacije i Real Madrida očekuje se da "vuče" saigrače, ali će biti zanimljivo i videti da li će uspeti da dostigne rekord Mišela Platinija po broju golova na Evropskim prvenstvima.

Za taj uspeh potreban mu je još jedan pogodak. Ronaldo je do sada upisao osam golova na smotrama najboljih reprezentacija kontinenta, što je jedan manje od nekadašnjeg reprezentativca Francuske.

Ronaldo je u prethodne dve utakmice odigrao na višem nivou nego u prve dve, ali neće imati lak zadatak, pošto će naspram sebe imati jednu od najčvršćih odbrana na turniru.

Poljska igra dobro u odbrani od početka takmičenja, na četiri utakmice primila je samo jedan gol i to "makazicama" Džerdana Šaćirija u osmini finala. Poljaci su u grupi ostvarili dve pobede rezultatima 1:0, a odigrali su bez golova protiv aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.

Najbolji strelac reprezentacije u kvalifikacijama Robert Levandovski, međutim, nije postigao nijedan gol na Evropskom prvenstvu.

Za razliku od njega, Ronaldo se "probudio" u trećem kolu grupne faze, kada je dva puta zatresao mrežu Mađarske (3:3), a potom je u osmini finala asistirao Kvarežmi u produžetku za pobedom nad Hrvatskom (1:0).

Defanzivac Portugala Hose Fonte rekao je da mu ne smeta "ružna" igra sve dok njegova ekipa pobeđuje.

"Nije važno da li igraš lep ili ružan fudbal. Morate da pobeđujete, a ja želim da pobeđujem. Ako budemo morali da igramo ružno u svakoj utakmici ali da pobeđujemo, ja ću to prihvatiti", rekao je Fonte, čija je odbrana primila četiri gola i najlošija je na turniru zajedno sa odbranom Islanda, kada se gleda grupna faza takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC