• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolina "oterao" trojicu, Mažića drži u Francuskoj

Autor mondo.rs

Bliži se završnica EURO 2016. Srpski arbitar nalazi se među osmoricom "preostalih" na EP i već zna sledeći zadatak.

Prvi čovek sudijske organizacije UEFA, Pjerluiđi Kolina, poslao je kući trojicu veoma uglednih sudija, koji su na prethodnim UEFA i FIFA takmičenjima sudili najvažnije mečeve.

Iz konkurencije za četiri četvrtfinalne, dve polufinalne i finalnu utakmicu EURO 2016 ispali su Englez Martin Etkinson, Turčin Cunejt Čakir i Španac Karlos Velasko Karvaljo, svaki zbog svojih propusta u dosadašnjem toku turnira.

Naš arbitar, Milorad Mažić, kojeg je Kolina tri puta "bacao" u vatru do sada, dva puta u prvoj fazi (Irska – Švedska 1:1 i Španija – Turska 3:0), a potom i u osmini finala (Belgija – Mađarska 4:0), ostao je u konkurenciji samo još sedmorice sudija, za završnicu turnira.

U međuvremenu, Mažić je određen da obavi ulogu četvrtog/rezervnog sudije za prvo četvrtfinale, u četvrtak uveče, kada će se sastati Poljska i Portugalija. Prvi arbitar na tom meču biće Nemac Feliks Brih.

Ostaje da vidimo da li će i koje mečeve do kraja EURO 2016 suditi najbolji srpski sudija i njegovi pomoćnici Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, kao i pomoćnici iza gola Danilo Grujić i Nenad Đokić.

U konkurenciji su, pored Mažića i Briha, još Mark Klatenburg (Engleska), Jonas Erikson (Švedska), Viktor Kasai (Mađarska), Bjern Kujpers (Holandija), Nikola Ricoli (Italija) i Damir Skomina (Slovenija).

Poljak Simon Marcinijak ostaće u Francuskoj, ali samo kao pomoćni sudija, pišu zapadni mediji, što ujedno znači i da je verovatno Mažić planiran da vodi neke od mečeva do kraja prvenstva.

Utakmica Belgija - Mađarska bila je prva Mažićeva u karijeri kada su eliminacije sa EP i SP u pitanju.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC