• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANKETA: Vels piše bajku, Belgija potvrđuje snagu

Autor mondo.rs

Ko će se plasirati među četiri iz drugog četvrtfinala?

Reprezentativci Velsa biće dočekani kao heroji, bez obzira na ishod sutrašnjeg četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv Belgije, koja će biti favorit.

Garet Bejl i saigrači zaigraće u Lilu najvažniju utakmicu reprezentacije svoje zemlje od 1958. godine, a protivnik će im biti tim koji ih u kvalifikacijama nije pobedio. U prvoj utakmici, na stadionu Kralj Boduen u Briselu, rezultat je bio 0:0. U drugom meču, u Kardifu, Vels je pobedio 1:0, golom Gareta Bejla.

Najbolji igrač Velšana veruje u isti ishod i u Francuskoj, dok ističe da ne želi da priča samo o dosad urađenom, što će zauvek ostati upamćeno. Misli usmerava isključivo ka onome što predstoji...

"Definitivno će nam koristi ta iskustva protiv Belgije. Daju nam dodatna znanja o njima. Znamo kako da igramo protiv njih, kao što znamo i kako oni igraju. Svesni smo da će to biti drugačija utakmica od onih u kvalifikacijama, jer je sada pritisak značajno veći. Pokušaćemo da ih zaustavimo, ali sa idejom i da ih napadnemo", poručio je Bejl u najavi utakmice.

Pobednik ovog četvrtfinala igraće u polufinalu protiv Poljske ili Portugala.

Zvezda Reala priznaje da je, uprkos pozitivnom skoru svog tima, Belgija zaista vrhunski tim. Upravo takav postaju i Velšani, bar na ovom turniru, na kojem su ostali poslednji predstavnici Britanije.

Premašivši očekivanja, ekipa Krisa Kolmena prošla je kroz grupnu fazu kao prvoplasirana, ispred Engleske, Slovačke i Rusije, a potom je u osmini finala pobedila Severnu Irsku 1:0 i nastavila da piše istoriju.

Najveći dosadašnji uspeh velškog fudbala dogodio se na Svetskom prvenstvu 1958, kada je selekcija te zemlje stigla do četvrtfinala. Stoga, sigurno je da će Bejl, Remzi i saigrači bez obzira na ishod meča u Lilu kod kuće biti dočekani aplauzima.

Međutim, sve što je do sada urađeno nije dovoljno Bejlu.

"Znamo da smo uradili dobre stvari, da je zemlja ponosna na nas i da će tako biti čak i da ispadnemo. Ipak, svi želimo da nastavimo, da jašemo na ovom talasu. Hoćemo da odemo najdalje što možemo i da pokušamo da osvojimo ovaj turnir", podvukao je on.

Dosadašnjih 25 dana u Francuskoj, Kolmenovi izabranici dugo će pamtiti. "Uživamo kao na odmoru", kaže Bejl.

Da li će im sledeći meč dodatno popraviti dobro raspoloženje? Pitaće se i Belgijanci!



I da Velšani nisu odigrali uglavnom bledo protiv Iraca, Belgiji bi bila prišivena titula velikog favorita. Velšani su se plasirali u četvrtfinale uputivši u osmini finala samo jedan šut u okvir gola, a u sledećem kolu moraće da odigraju višestruko bolje da bi uopšte došli u situaciju da pobede.

Naspram sebe, ostrvljani će imati ekipu čiji se "bum" na velikim turnirima čekao decenijama i koja u Francuskoj ima odličnu priliku da potvrdi kvalitet svoje najbolje generacije u novijoj istoriji.

Belgijanci su u prethodna četiri meča uputili čak 84 udarca ka golu protivnika! Napade im predvode Romelu Lukaku i jedno od otkrovenja Evropskog prvenstva - Miši Batšuaji, koji je ove nedelje zvanično postao fudbaler Čelsija.

Najveći uspeh Belgije na evropskim prvenstvima bio je plasman u finale 1980. godine. Velšani nikad nisu došli dalje nego na ovom turniru.

Na drugoj strani terena, definitivno je da selektor Mark Vilmots zbog parnih žutih kartona neće moći da računa na defanzivca Tomasa Fermalena. Njegovo mesto mogli bi da zauzmu Denajer ili Siman.

Iako se dovodio u pitanje i nastup Edena Azara, on će sigurno igrati i u četvrtfinalu. Sa njim u ekipi, Belgijanci su u osmini finala eliminisali Mađarsku, a grupu fazu su završili na drugom mestu tabele Grupe E, iza Italije, a ispred Republike Irske i Švedske.

"Osetio je problem u butnom mišiću na poluvremenu utakmice protiv Mađarske, pa sam ga zamenio u nastavku. Oporavlja se dovoljno brzo da budemo 100 odsto sigurni da će biti potpuno spreman i u četvrtak, dan pre utakmice", poručio je Vilmots i otklonio strepnju navijačima.

Potencijalne startne postave:

VELS: Henesi - Čester, Vilijams, Dejvis - Gunter - Ledli, Alen, Tejlor - Ramzi - Vouks, Bejl

BELGIJA: Kurtoa - Menijer, Aldervirld, Denajer, Fertongen - Naingolan, Vitsel - Mertens, De Brujne, Azar - Lukaku.

Anketa

Ko će se plasirati u polufinale?

  • Vels

    16.27% (27)

  • Belgija

    83.73% (139)

Ko će se plasirati u polufinale?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC