• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idu kući neporaženi!

Autor mondo.rs

Selektor Poljske poručio je igračima da nemaju razloga da "oplakuju" ispadanje sa Evropskog prvenstva.

Reprezentacija Poljske stala je u četvrtfinalu EURO 2016, ali može biti ponosna i zadovoljna svojim učinkom.

Poljaci su tek u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine debitovali na šampionatima Evrope i tada su završili takmičenje već u grupi, uz samo jedan bod iz tri odigrane utakmice. Isto je bilo i četiri godine kasnije, kada su zajedno sa Ukrajinom bili domaćini.

Ovog leta je to bila znatno kvalitetnija, čvršća i zrelija ekipa, što pokazuju i rezultati - 1:0 protiv Severne Irske, 0:0 protiv Nemačke, 1:0 protiv Ukrajine.

U osmini finala protiv Švajcarske i u četvrtfinalu protiv Portugala vodili su po 1:0, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost i u oba meča je odluka pala u penal-seriji.

Protiv Švajcaraca su iskoristili svih pet jedanaesteraca, a selektor Adam Navalka i u četvrtak je ukazao poverenje istim igračima. Levandovski, Milik i Glik su ponovo bili precizni, ali "lanac sreće" prekinuo se kod Jakuba "Kube" Blaščikovskog, što je preciznim Portugalcima bilo dovoljno da trijumfuju.

"Odlazimo neporaženi. Eliminisani smo penalima i zbog toga je ovo težak trenutak za nas. Igrači su dali sve od sebe i igrali hrabro tokom čitavog turnira. Imamo razloga da sa optimizmom gledamo u budućnost", rekao je Navalka.

On je istakao da je Poljska ukupno gledano napravila veliki korak napred.

"Ovo prvenstvo je dokaz da smo postali bolji. Delovali smo vrlo dobro i u grupi i u 'nokaut' utakmicama. Timski duh je bio snaga koja nas je vodila. Kada se stvari slegnu, shvatićemo šta smo postigli i nastavićemo dalje. Jesmo razočarani što nećemo igrati polufinale, ali nemamo razloga da predugo tugujemo".

"Čestitam igračima na pokazanom srcu i ambiciji. Moramo biti srećni", završio je Navalka.

Robert Levandovski nije se nadavao golova - u četvrtfinalu je postigao svoj prvi i jedini na EURO 2016 - međutim, nije razočarao igrom.

"Boli što smo ispali od tima koji u 90 minuta nije pobedio nikoga, ali sada je u polufinalu. Paradoksalno... Borili smo se, bili smo blizu. Eliminacija boli i boleće, ali znam da imamo jak karakter i verujem da ćemo prevazići to osećanje", rekao je centarfor Bajerna.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC