• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Velsa o snovima i promašajima

Autor mondo.rs

Prvi nastup na Evropskom prvenstvu i odmah - polufinale. "Ne plašite se da sanjate", poručuje Kris Koulmen.

Ekipa Lestera je osvajanjem Premijer lige priredila iznenađenje godine u svetu sporta, ali reprezentacija Velsa opasno preti da pomrači slavu popularnih "lisica".

Sistem takmičenja i žreb jesu išli na ruku Bejlu, Remziju i drugovima, ali četvrtfinalni trijumf nad Belgijom (3:1) odveo ih je tamo gde pred početak EURO 2016 niko nije mogao da ih zamisli.

U polufinalu, protiv Portugala, na Olimpik parku u Lionu 6. jula.

"Sanjajte! Ne plašite se da imate snove. Jer, ja sam pre četiri godine bio najdalje što možete da zamislite od ovoga gde sam sada", rekao je novinarima selektor Velsa Kris Koulmen.

Uspeh je, prema njegovim rečima, moguć ako...

"Ako radite naporno, ne plašite se da sanjate i ne plašite se promašaja. Promašaji se dese svakome. Ja sam imao više neuspeha nego uspeha, ali ih se ne plašim. I, s vremena na vreme, ostvarim nešto u čemu mogu da uživam. Naravno, nikada nisam ostvario ovako nešto".

"Osećaj je lep i mislim da smo ga zaslužili".


Geret Bejl od početka turnira je bio "alfa i omega" velškog tima, ali u petak uveče u Lilu nije dao gol, niti je asistirao (Aron Remzi, koji je suspendovan za polufinale, "namestio" je dva pogotka).

Strelci za "zmajeve" bili su Ešli Vilijams za 1:1, Hal Robson-Kanu za 2:1 i "rezervista" Sem Vouks za konačnih 3:1 u finišu.

Koulmen je pohvalio sve njih, dodavši da su najbolji igrači - Bejl, Remzi i Džo Alen - ti koji ostatku tima olakšavaju posao.

Vels je protiv izrazitog favorita, mada oslabljenog neigranjem dvojice standardnih defanzivaca, pokazao svoje nadahnuto lice.

"Samo posle poraza od Engleske sam zamerio igračima što nismo imali pas igru. U svim ostalim utakmicama jesmo. Želeli smo da pokažemo da možemo da igramo napadački i to smo uspeli da uradimo", poručio je Koulmen.

U stilu menadžera Lestera Klaudija Ranijerija, on odbija da "poleti" u situaciji kada se nalazi na samo dva koraka od nezamislivog uspeha.

Žali samo zbog pravila da dva žuta kartona znače automatsku suspenziju, jer smatra da je na ovako dugom takmičenju to prestrogo.

"Ne razmišljam o tituli, a garantujem vam da neće razmišljati ni moji igrači i stručni štab. Prvi cilj nam je bio da prebrodimo grupu, onda da pobedimo Severnu Irsku, pa Belgiju i sada Portugal. Dakle, na redu je Portugal. Bez Ramba (Remzija) i Bena (Dejvisa), ali takva su pravila. Znali smo da će neko morati da se žrtvuje za tim".

Sreda, 21.00.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC