• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrija Živković je novi igrač Benfike

Autor mondo.rs

Nakon što je prošao lekarske preglede, Andrija Živković potpisao ugovor sa Benfikom do 2021. godine. U ugovoru obeštećenje od 60 miliona evra.

 Andrija Živković potpisao za Benfiku Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Andrija Živković je otvorio novo poglavlje u svojoj karijeri.

Mladi (i seniorski) reprezentativac Srbije, koji prethodnu polusezonu nije igrao, jer nije želeo da potpiše novi ugovor sa Partizanom (koji bi tako dobio obeštećenje), pa ga je klub udaljio iz prvog tima, postigao je dogovor o petogodišnjem ugovoru sa Benfikom, koja je za njega platila između 4 i 5 miliona evra, kako pišu portugalski mediji.

Isti izvori navode da u ugovoru postoji klauzula prema kojoj Živković može da ode ranije iz Benfike, ali za 60 miliona evra.

Živković je u nedelju doputovao u Lisabon, u pratnji oca i sestre, da bi potom išao na obavezne lekarske preglede, a zatim su formalizovani uslovi transfera.

Na zvaničnim internet kanalima Benfike, međutim, još nije objavljen ovaj transfer, odnosno još nije potvrđeno da je Živković potpisao.

Portugalski mediji za ovog 19-godišnjeg srpskog fudbalera pišu hvalospeve i ističu da su lisabonski "orlovi" doveli veliko pojačanje, naslednika Argentinca Nika Gaitana.

Citiraju se i reči bivšeg igrača Benfike Luisa Dioga: "Živković može odmah da postane prvotimac".

Živković će biti treći aktuelni igrač iz Srbije član Benfike. Uz njega tu su još saigrači iz omladinske reprezentacije Filip Jović i Ivan Šaponjić (sa kojim je bio saigrač i u Partizanu). I još jedna zanimljivost - u narednoj sezoni (sezonama) u velikom derbiju protugalskog fudbala Benfika - Sporting, Benfikini "orlovi" će se suprostaviti Radosavu Petroviću, koji je nedavno postao novi igrač Sportinga.



Benfika je tako ponovo potvrdila da je "Meka" za srpske fudbalere. Pogledajte samo spisak srpskih fudbalera koji su igrali slavnom portugalskom klubu poslednjih godina: Nemanja Matić, Lazar Marković, Miralem Sulejmani, Ljubomir Fejsa, Filip Đuričić...

Živković i Partizan su se rastali na pomalo mučan način. Sve je počelo još od onog famoznog i verovatno najštetnijeg ugovora u istoriji Partizana koji je sklopila bivša uprava predvođena Draganom Đurićem, čije je Živković prodat, tačnije većinsko vlasništvo na njemu je prodato Investicionom fondu Pinija Zahavija, a tu su učestvovale još neke strane (Živkovićev otac, Jovica kao i menadžer Predrag Đorđević, bivši igra Crvene zvezde i Olimpijakosa).

Sadašnja uprava počela je da pregovara sa Živkovićima još prošlog leta, dakle pre godinu dana. Sve se to nekako prolongiralo.

Direktor Miloš Vazura pokušavao je da ubedi Živkoviće da pristanu na produžetak saradnje, ali je otac fudbalera, Jovica, prema pisanju medija, odbio svaku mogućnost. Na insistiranje da se održi sastnak, stariji Živković je rekao da nema vremena. Nije pristao ni da mu čelnici Partizana dođu na noge i da još jednom porazgovaraju.

Vazura je jednom prilikom potom potanko objasnio kako je "puklo" između dve strane.

"Na poslednjem sastanku Andrijin otac i menadžer su rekli da treba da dobiju 14 miliona, na šta sam se nasmejao. Pokušali smo da organizujemo još jedan susret, rekli su da nisu u Srbiji i hrteli su da se vidimo tek 14. februara. Prelazni rok traje do 12. februara, pa mi nismo mogli više da čekamo", rekao je Vazura početkom februara.

On je dodao da klub sada očekuje veliki izdatak.

"Moramo da platimo kaznu od 2,5 miliona evra. Imali smo ponudu od 10 miliona, mogli smo da je podignemo na 11, za igrača 1,2 neto, tražili su 1,5. Na kraju rekli su da ta liga nije dobra za njega. U redu, rekao sam hajde da potpišemo novi ugovor, a kada on ode nadoknadićemo to. Partizan je iznad svih nas, Andrija je mnogo dao klubu, ali je u njemu, tokom osam godina sve i naučio. On je jedini igrač kome se ništa ne duguje, Partizan mu plaća stan, imao je najveću stipendiju, dao mu je automobil... Očekivali smo bar malo razumevanja...".

Vazura je potom istakao da niko nije kriv u celoj situaciji.

"Nije Živković kriv, nije ni Partizan, jer smo mi zatekli taj ugovor i jedini koji je mogao da reši problem je Andrija. Međutim, nismo naišli na pozitivan odgovor, pa smo morali da donesemo nepopularnu meru i da ga udaljimo iz prvog tima", naveo je Vazura.

Prema nezvaničnim informacijama MONDA, Partizan je za Andriju Živkovića imao ponudu od 10 miliona evra od jednog engleskog kluba. Otac Živkovića je to odbio (prema tim izvorima, deo novca je trebalo da pripadne Živkovićima, deo Partizanu, a trećim delom da se isplati Zahavi).

Upravi Partizana je prekipelo pa je Živković zimus vraćen sa priprema crno-belih na Kipru. Prethodnih meseci trenirao je sa Teleoptikom i tako je održavao formu i kondiciju, a novi selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin ga je pozvao na prijateljske utakmice.


Šaponjić i Živković
Izvor: MN PRESS

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC