• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Kolarov podelio Istanbul!

Autor mondo.rs

Posle ponude sa jedne, stigla je i jedna s druge strane Bosfora. Ukoliko zaista nije u Gvardiolinim planovima, srpski fudbaler ne mora da brine za nastavak karijere.

Aleksandar Kolarov nema samo "masnu" ponudu iz evropskog dela Istanbula.

Stigla je slična i s druge strane Bosfora.

Njegov menadžer Serđo Berti i on ne moraju da brinu, ukoliko nije u planovima novog menadžera Pepa Gvardiole, a prvi izveštaji sa "Etihada" govore da je takva situacija, u redu za usluge levonogog bombardera stoji poduži broj sportskih direktora, koji ga žele u svojim klubovima.

Posle šampiona Bešiktaša, za usluge 30-godišnjeg Beograđanina zainteresovao se vicešampion i Fenerbahče, saznaje MONDO iz pouzdanih izvora.

Turski klub, kojem je ovih dana ponuđen i mladi srpski štoper Uroš Spajić, spreman je Kolarovu da plati deset miliona evra za tri godine na Šukru Saračoglu stadionu, što uz nisku stopu poreza u toj zemlji (20 odsto) može da bude ponuda koja se ne odbija.

Kolarov je od 2010. do danas odigrao 207 mečeva za Mančester siti, dao 20 golova, zabeležio 34 asistencije, osvojio dve titule prvaka Engleske, jedan FA i dva Liga kupa.

Kolarov je u Mančester stigao 2010. godine na insistiranje tadašnjeg menadžera Roberta Manćinija, za 22,7 miliona evra, koliko je pripalo Laciju. Četiri godine kasnije, produžio je ugovor s "građanima" do 2018. prema kojem, nezvanično, zarađuje 85.000 funti nedeljno, što je 4,4 miliona funti godišnje.

I njega, kao i ostale naše fudbalere na Ostrvu, pogodio je Brexit, jer je na osnovu pada vrednosti funte pala i njegova nedeljna plata u odnosu na euro, sa 110.500, na 99.500 evra, uz podsećanje da je porez na doprinose u Britaniji, na sume preko 110.000 funti godišnje, punih 45 odsto.

No, to svakako nisu i ne mogu biti razlozi za napuštanje Sitija, koliko to što se – prema pisanju engleskih medija – ne uklapa u koncepciju novog menadžera.

Kolarov u 31. godini može bez žurbe i panike da bira novu sredinu. Ukoliko izabere Fenerbahče, imaće priliku da kroz kvalifikacije obezbedi klubu učešće u Ligi šampiona, a na Šukru Saračoglu stadionu u azijskom delu Istanbula već ga čekaju igrači poput Simona Kjera, Mehmeta Topala, Souze, Ozana Turana, Fernandaa, Dijega, Robina van Persija, Nanija, Gregorija van der Vila, Emanuela Emenikea, Romana Nojštatera, Fabijana, Miroslava Štoha, Volkana Šena, itd.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC