• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direkt, kroše - Portugal u finalu!

Autor mondo.rs

Velšani nokautirani za tri minuta.

Posle tri remija u grupnoj fazi, produžetaka protiv Hrvatske i penala protiv Poljske, Portugal je konačno slavio u 90 minuta igre. Dovoljno za finale!

Vels je savladan 2:0, tako da će Kristijano Ronaldo i družina u nedelju od 21.00 u Parizu igrati protiv Nemačke ili Francuske za trofej evropskog prvaka!

Samo tri minuta trebalo im je da nokautiraju rivala, a bilo je bukvalno kao u boksu.

Prvo je as Real Madrida maestralno skočio u 50. na centaršut iz kornera i udarcem glavom "zakucao" loptu u mrežu (poput direkta), a onda je u 53. Nani odlično pratio akciju i posle traljavog šuta Ronalda skrenuo loptu u gol (poput krošea koji dolazi iznenada, sa strane). Biće, ipak, polemike na taj pogodak, pošto je Renato Sančes, koji je prethodno bio u ofsajdu, propustio loptu posle šuta Ronalda i time učestvovao u akciji.

Tim golovima, Portugal je po drugi put u istoriji dobio priliku da se bori za pehar Evropskog prvenstva. Prvi put, 2004, Grčka je bila uspešnija 1:0.

Velšani uprkos porazu mogu dostojanstveno da se vrate kući, pošto im je ovo bio debitantski nastup na turniru najboljih kontinentalnih selekcija i samim plasmanom među četiri najbolja daleko su nadmašili sva očekivanja.

Probali su izabranici Krisa Kolemana da čvrstom i disciplinovanom igrom u odbrani uspavaju rivala i nateraju ga na eventualnu grešku, posle koje bi zapretili iz kontranapada, međutim, to im je uspelo samo u prvom poluvremenu.

I Portugalci su oprezno ušli u meč, pa da nije bilo Ronaldovog pogotka posle prekida, pitanje je do kada bismo čekali i da li bismo uopšte dočekali neki pogodak.

As Real Madrida je, ipak, fantastičnim skokom pokazao zašto je jedan od najboljih fudbalera u istoriji ovog sporta. Bio je to potez koji je uzdrmao Velšane, a gol Nanija ih je potpuno šokirao. Iako su pokušali, posle toga nisu imali snage da se vrate u meč...

Pored igara koje Ronaldo prikazuje, da je među najboljima potvrđuje i statistika. U svoj CV dodao je još jedan rekord, koji bi u finalu mogao i da nadmaši. Gol u 50. minutu bio je Ronaldov deveti na Evropskim prvenstvima, čime se izjednačio sa Mišelom Platinijem.

PORTUGAL: Patrisio - Gereiro, Fonte, Alveš, Soareš - Pereira - Silva (79. Mutinjo), Sančes (73. Gomes), Mario - Ronaldo, Nani (86. Kvarežma).

VELS: Henesi - Tejlor, A. Vilijams, Kolins (66. Dž. Vilijams), Čester, Gunter - King, Ledli (58. Vouks), Alen - Bejl, Robson-Kanu (63. Črč).

Utakmicu u Lionu sudio je Jonas Erikson iz Švedske.

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

- Još nešto više od pet minuta do kraja. Portugalci sigurnom igrom čuvaju rezultat, a užurbani Velšani često greše i time im olakšavaju posao...

- Snažan šut Bejla sa 30 metara u 77. minutu, ali po sredini gola, pravo u Ruija Patrisija.

- Sve je manje vremena za Velšane. Još 15 minuta plus nadoknada.

- Ronaldo je postao tek četvrti igrač koji je bio strelac u dva različita polufinala na Evropskim prvenstvima. Na listi je i naš Dragan Džajić.

- Kris Koleman je napravio sve tri izmene i promenio taktiku, smanjivši broj igrača u defanzivnoj liniji. Videćemo da li će i koliku promenu to doneti...

- Umalo 3:0 u 65. minutu, ali je Žoao Mario je natrčao na loptu posle šuta Nanija i nesigurne intervencije Henesija, ali nije bio precizan.

- Odličan pokušaj Ronalda u 63. minutu iz slobodnog udarca, ali je lopta prohujala iznad prečke.

- GOOOL! Portugal vodi 2:0 od 53. minuta golom Nanija! Sjajno je ispratio akciju i traljav šut Ronalda uklizavanjem skrenuo u mrežu! MEĐUTIM, Renato Sančes, koji je propustio loptu i time uticao na igru, prethodno se nalazio u ofsajd poziciji!



- GOOOL! Portugal vodi 1:0 od 50. minuta golom Kristijana Ronalda na centaršut iz kornera. Bio je to maestralan skok, a onda i šut glavom!




- Drugo poluvreme počelo je bez izmena u sastavima.

Poluvreme. Nije uzbudljivo za gledanje, ali možemo samo zamisliti koliki je pritisak na leđima igrača. Svesni su svi da bi ovu utakmicu mogla da reši samo jedna greška i zato se igra veoma obazrivo, čvrsto i bez brzanja...


- Konačno malo uzbuđenja posle duže vremena. U 45. minutu Ronaldo je šutirao glavom na centaršut sa desne strane, ali mu je zasmetao Džejms Čester da to učini onako kako je želeo.

- Prošlo je nešto više od pola sata igre, koju je obeležilo taktičko nadmudrivanje. Nema mnogo prostora za kreativnost, ali nadamo se da će se vremenom neki od igrača osmeliti... Jasno je od koga se to najviše očekuje, a videćemo ima li "heroja iz senke"....

- Velšani su potpuno preuzeli inicijativu! Još jedan odličan prodor po desnoj strani, ovaj put Robsona-Kanua, ali je šut Kinga glavom blokiran...

- Još jednom prete Velšani! Opet preko Bejla, koji je šutirao sa dvadesetak metara iz kontranapada u 23. minutu, ali je Patrisio bio siguran. Mogao je Bejl možda i da proigra nekog od saigrača u toj akciji...

- Odličan prodor Bejla u 21. minutu po desnoj strani. Uspeo je centrira pored dvojice portugalskih igrača, ali je Endi King kasnio, a Rui Patrisio bio na visini zadatka.

- Prva pretnja i Velšana! U 19. minutu, posle uigrane akcije za korner, šutirao je Geret Bejl ali preko gola.

- Evo i prve šanse! Žoao Mario je šutirao u 16. minutu iskosa sa desne strane, posle odličnog duplog pasa sa Ronaldom. Gađao je dalji ugao, ali nije bio dovoljno precizan.

- Prošlo je 15 minuta, a i dalje nije bilo šuteva ka golu. Čvrsto i veoma oprezno igraju i jedni i drugi. Za sada...

- Prvo uzbuđenje u 10. minutu, pred golom Velsa. Posle centaršuta sa desne strane Kristijano Ronaldo je pao u kaznenom prostoru rivala, tražio je od sudije Eriksona da svira penal, ali ništa od toga...

- Prvi žuti karton već u 8. minutu, a dobio ga je Džo Alen zbog prekršaja na sredini terena, kojim je sprečio kontranapad Portugala.

- Miran početak utakmice. I jedni i drugi se ne zaleću, igraju na kratke pasove, bez ikakvog rizika. Lopta je nešto više u posedu Portugalaca u prvih pet minuta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC