• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeh okačio "kapicu o klin"

Autor mondo.rs

Rekorder po broju nastupa za selekciju Češke završio reprezentativnu karijeru

Češki golman Petr Čeh saopštio jeda se povukao iz reprezentacije.

Legendarni čuvar mreže Češke izjavio je da je to učinio kako bi se koncentrisao na nastupe u Arsenalu.

Prošao je sve selekcije nacionalnog tima, dok je za seniorski tim debitovao 2002. godine u pobedi svog tima nad Mađarskom (2:0), upisao je rekordna 124 nastupa, a ujedno je i osam puta proglašen za igrača godine.

"Doživeli smo neke neverovatne trenutke zajedno. Želim timu sve najbolje u budućnosti", napisao je 34-godišnji čuvar mreže na Twitteru.

Petr Čeh od početka 2007. godine nastupa sa zaštitnom kacigom, zbog teške povrede koju je zaradio na meču protiv Redinga, u oktobru 2006, kada ga je udario Stefan Hant. Zbog ozbiljne frakture lobanje, on je potvrdgnut operaciji, na oporavku je proveo tri meseca, a lekari su saopštili da je je udarac koji je zadobio mogao da bude smrtonosan. Od tada mu je naloženo da koristi specijalnu kacigu, sličnu onoj za ragbi, sa specijalnim ojačanjima, sve do kraja karijere.

Poslednju utakmicu za Češku odigrao je 21. juna u porazu od Turske (0:2), u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Najveći uspeh sa reprezentacijom ostvario je 2004. godine, kada je Češka igrala u polufinalu. On je od tada pomogao ekipi da se plasira na svako Evropsko prvenstvo, a igrao je i na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine.

"Kao mali sam sanjao da odigram makar jednu utakmicu za državni tim. Ponosan sam na broj nastupa za reprezentaciju", naveo je Čeh u saopštenju.

Čeh je tokom karijere nastupao za Spartu iz Praga, Ren i Čelsi, iz kojeg je posle 11 sezona, prešao u Arsenal krajem juna prošle godine.

Sa Čelsijem je osvojio četiri Premijer lige i FA Kupa, tri Liga Kupa, dva Komjuniti šilda, Ligu šampiona i Ligu Evrope, dok je sa Arsenalom osvojio Komjuniti šild.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC