• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin: I dobre i loše vesti

Autor mondo.rs

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije pomno prati rivale u kvalifikacijama za Mundijal 2018, ali i kandidate za nacionalni tim.

Slavoljub Muslin od kada je preuzeo mesto selektora Srbije svakodnevno radi. Posvećen je reprezentaciji, u stalnoj je komunikaciji sa reprezentativcima i pomno "skenira" sve rivale "orlova" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Prethodnih nedelja na skeneru su bili naši rivali na putu do Rusije koji su bili učesnici EP u Francuskoj, Republika Irska, Vels i Austrija, a istovremeno u kontaktu smo sa svim našim igračima. Vels je uz Island možda i najprijatnije iznenađenje na šampionatu, a Republika Irska i Austrija su potvrdili da nas očekuju veoma zahtevne kvalifikacije. Svako će da traži svoju šansu, a naš cilj je poznat, želimo u Rusiju", izjavio je za sajt FSS Slavoljub Muslin.

Selektor je istakao da ga raduje oporavak nekolicine fudbalera koji igraju u stranim klubovima.

"Dobra vest je povratak Matije Nastasića, posle duge pauze. Sa svima smo u kontaktu, raduje me da su u trenažnom procesu i Nemanja Gudelj i Ljubomir Fejsa, koji zbog povreda nisu bili na prethodnom okupljanju", naveo je selektor.

Posebno je zadovoljan zbog rešenog statusa Andrije Živkovića koji bi u dresu Benfike trebalo da se vrati u staru formu.

"Posebno mi je drago zbog Andrije Živkovića, čestitaću mu i poželeti sve najbolje u novom klubu. Bilo bi dobro kada bi uspeo da se izbori za status, jer to bi dobra vest bila i za reprezentaciju. Uostalom, isto se odnosi na sve kandidate za najbolji nacionalni tim. Kontinuitet u klubu je mnogo važan za dobre igre u reprezentaciji".

Pripremni mečevi sa Kiprom (2:1), Izraelom (3:1) i Rusijom (1:1) su pokazali da može da se računa i na neka nova imena, ali stigao je loš glas, pre svega iz Belorusije. Defanzivac Nemanja Milunović, koji je sve prijatno iznenadio, doživeo je tešku povredu.

"Nemanja Milunović je imao operaciju kolena i predstoji mu višemesečna pauza. Na njega nećemo moći da računamo u jesenjim duelima, a to znači u mečevima sa Republikom Irskom u septembru, duelima sa Moldavijom i Austrijom mesec dana kasnije, odnosno Velsom u novembru".

Srbija je na čelu sa Muslinom odmerila snage sa , a prvi meč kvalifikacija za Mundijal 2018. očekuje je 5. septembra protiv Republike Irske.

Selektor i njegovi saradnici će pred početak kvalifikacija u avgustu "prokrstariti" Evropom kako bi se na licu mesta uverili u formu potencijalnih kandidata za nacionalni tim i odredili sastav za početak kvalifikacionog ciklusa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC