• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamovci: Ovako smo "sredili" Delije!

Autor mondo.rs

Navijači zagrebačkog Dinama ispričali za "Jutarnji list" o napadu grupe Delija u Skoplju, kako im je čak i "makedonska policija čestitala", kao i o kamenovanju autobusa kod Niša.

 Dinamovci: Ovako smo "sredili" Delije! Izvor: MN Press/arhiva
Izvor: MN Press/arhiva



Navijači zagrebačkog Dinama ponovo su bili mete navijača Crvene zvezde (kao prošle godine kod atinskog aerodroma), što u Skoplju, što u Nišu.

Hrvatski mediji su o tome izvestili u sredu, dan nakon utakmice kvalifikacija u Ligi šampiona u Skoplju između Vardara i Dinama (1:2). Jedan napad dogodio se u centru Skoplja, kada je grupa navijača Crvene zvezde, kako navode iz Kumanova, napala navijače Dinama, a drugi kod Niša, pri povratku u Zagreb, kada je kamenovan autobus. 

"Jutarnji list" danas donosi svedočenje jednog od predstavnika navijača Dinama, koji je prepričao napad u Skoplju, a potom i kako je izgledalo kamenovanje na autoputu.

Prema rečima Damira Najmenika, kako list navodi "predstavnika Dinama iz Orahovice", napad na autobus je, zapravo, bio odmazda za ono što se dogodilo u Skoplju, jer su, tvrdi, Delije "dobile po nosu".

"Naš momci iz BBB Fan kluba su mirno sedeli na terasi kad ih je napala velika grupa, možda i osamdesetak, Delija iz Kumanova. Naših je bilo dvadesetak, ali su bili dobro organizovani pa se društvo Delija vrlo brzo poraženo razbežalo", kaže on i dodaje:

"Na stadionu je interventna policija došla do momaka iz BBB Fan Cluba i - čestitala im! Rekli su im da to nisu videli u životu, da grupa od dvadesetak ljudi može da rasterati onoliku masu koja ih je napala...".

Usledio je potom napad kamenjem kod Niša.

"Ispred našeg autobusa bila je policijska pratnja. Međutim, to je očigledno bila pozivnica napadačima jer su tako mogli da vide u kojem se autobusu vozimo. Kad smo došli do naplatne rampe kod Niša, policijska pratnja je krenula, a mi onako lagano za njom, dvadeset na sat. Ja sam bio budan, pa sam video da je njih četvoro izletelo iz neke kućice i počelo da baca kamenje. U tom trenutku sam pomislio da neko puca po autobusu!", kaže on, a list dodaje: "Srećom, nije bila pucnjava, oružje su valjda Srbi ostavili kod kuće".

"Nakon što su ispalili arsenal kamenja, razbežali su se... Iza nas su se vozili momci iz Fan kluba u dva kombija. Dok su oni došli do naplatnih kućica, napadači su pobegli glavom bez obzira. Kad su naši izašli iz kombija, nestali su".

Sat vremena srpska policija sastavljala je zapisnik o događaju, uzimala izjave, fotografisala  razbijena stakla na autobusu.

Policija je potom pojačala pratnju autobusa, a pred Beogradom je on preusmeren ka Sremskoj Mitrovici.

"Očigledno se pojavila informacija da su se kod Beograda neki drugi potencijalni napadači dobro organizovali. Dobro da nisu pukla oba stakla, spoljne i unutrašnje jer onda ne bismo mogli da nastavimo, već bismo ostali kao divljač za odstrel", kaže taj predstavnik kluba i navijača Dinama.

Niška policija je danas potvrdila ovaj incident, saopštavajući da su uhapšena trojica napadač - dvojica iz Beograda i jedan iz Niša - protiv kojih su podnete krivične prijave za nasilničko ponašanje

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC