• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANALIZA: Partizane, daj sad jedan gol!

Autor mondo.rs

Odlični crno-beli u premijernoj utakmici nove sezone, ali mnoštvo prilika i nijedna realizacija. Fudbal se igra zbog golova. Zaglembije srećno otputovalo za Lubin.

 ANALIZA: Partizane, daj sad jedan gol! Izvor: MN PRESS

Jedna lasta ne čini proleće, pa tako ni na osnovu jedne ofanzivne i pre svega dobre partije ne može se doneti sud o igri Partizana i poslu urađenom u prelaznom roku, odnosno pečatu koji je trener Ivan Tomić "lupio" na svoj rad tokom priprema. Uostalom, meč protiv Zaglembja u Beogradu bio je prvi za crno-bele u novoj takmičarskoj sezoni.

Ali!

Ako je suditi po narodnoj da se po jutru dan poznaje, ove sezone gledaćemo Partizan sa izrazitim napadačkim opredeljenjem, gde se, bez preke potrebe ne odigrava nazad, već se teži da lopta uvek ide saigračima napred. Definitivno brži, sa što manje dodira, moćan po krilima, jak u sredini i još jači kada Leonardo dostigne takmičarski nivo i priključi se novim saigračima na terenu.

U četvrtak uveče nedostajao je samo gol, tako da se problem realizacije nameće kao najveći u ovom trenutku.

Prilika je bila, ali nišanske sprave fudbalera Partizana očigledno još nisu nameštene, jer da jesu, crno-beli bi Poljacima napunili mrežu i ne bi, kao što sada moraju, brinuli pred revanš.

Ako "parni valjak" ponovi sličnu igru u Lubinu, navijači Partizana ne bi trebalo da strepe za plasman u naredno kolo. Crno-beli su po svemu prikazanom pokazali znatno više fudbalskog umeća od rivala. Zaglembje, tako barem tvrde Poljaci, a nisu nas baš uverili, nije došlo u Beograd da se isključivo brani, naprotiv.

Partizan ih je, kako reče levi bek poljskog tima Đorđe Čotra, agresivnom igrom iz visokog presinga primorao da deluju izrazito defanzivno, pogotovo u prvom poluvremenu i kada su snage bile izjednačene.

Zaglembje će u Poljskoj otvorenije da krene prema Bojanu Šaranovu, što će nam stvoriti jasniju sliku o odbrani Partizana.

Bekovi - dvojica Miroslava Vulićević i Bogosavac - nisu imali mnogo posla oko odbrambenih zaduženja, tako da smo ih češće gledali na polovini Poljaka nego na svojoj.

Tinejdžer Nikola Milenković, uprkos tome što je debitovao na evro sceni, bio je bolji deo štoperskog tandema. Sedrik Gogua je više grešio, a njegova "prodata" lopta na sredini terena mogla je skupo da košta Beograđane, jer su iz te situacije gosti stigli do najbolje prilike.

Posed lopte od 72 odsto u korist Partizana i šut u okvir gola (10:1) dovoljno govore o tome koliko su crno-beli defanzivci i golman imali posla.

Everton Luiz bio je jedan od najboljih u Partizanu. Posao na poziciji zadnjeg veznog je odradio skoro pa besprekorno. Nudio se, tražio prodor, uklizavao... Definitivno njegovo najbolje izdanje u Partizanu i Everton kakav se čekao. Njemu uz rame, na mestu zadnjeg veznog, stajao je Darko Brašanac, ali kapiten je daleko od nivoa sa početka prošle sezone. Požrtvovanje i želja kod Brašanca nikada nisu bili sporni.

Za Marka Jankovića tvrde da je na testovima pokazao zapanjujuće dobre rezultate, pa je pitanje bilo šta zna s loptom. Utisak je posle debija u dresu Partizana - mnogo! Biće ozbiljno pojačanje.

Ako ovako nastavi 21-godišnji krilni napadač, navijači Partizana neće dugo žaliti zbog preranog odlaska Andrije Živkovića. Janković je pokazao kvalitet, ali i potencijal da može da bude fudbaler za velika dela. Brzo se okreće ka golu i ne libi se da napadne kada se ispred njega nalazi više protivničkih igrača. Istakao je perfektan osećaj za prostor da se ubaci, ali i da odigra. I njemu je nedostajala realizacija, kao i većini.

Odlično desno krilo, ništa manje kvalitetno levo. Nemanja Mihajlović nastavio je po starom - odlično!

Vidi se da Miroslav Radović nije zaboravio da igra, ali će mu, iako se to najmanje očekivalo od njega, biti potrebno malo vremena da opravda epitet velikog pojačanja. Nije oduševio.

Nije ni Nikola Đurđić. Posao napadača je da daje golove, ali on nije uspeo u tome protiv Zaglembja. Pogodio je prečku u drugom poluvremenu i imao iznenadu priliku u prvom kada nije uspeo da zahvati loptu. Mora bolje! Možda je Tomić i ranije mogao da uvede Valerija Božinova!?

Šef stručnog štaba "parnog valjka" obećao je igru Partizana u skladu sa renomeom i tradicijom kluba. Za razliku od nekih njegovih prethodnika reči trenera nisu se svele na puku floskulu, već su pretočene u delo.

Grobari bi ove sezone mogli da uživaju u igri svog tima, pod uslovom da realizacija bude daleko bolja.

Jer fudbal se, ipak, igra zbog golova, a oni donose rezultat, pobede...   

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC