• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRUPA: Želimo pobjedu na debiju

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Fudbalski klub Krupa želi pobjedom započne svoju prvu, istorijsku sezonu u Premijer ligu BiH.

 Premijer liga BiH, prvo kolo: Krupa - Mladost DK najava Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Šampion RS, ekipa Krupe, ove nedjelje debitovaće u Premijer ligi BiH utakmicom protiv Mladosti Doboj Kakanj.

Svi u Krupi na Vrbasu, mjestu sa oko 12.00 stanovnika sa nestrpljenjem čekaju prvi premijerligaški nastup svoje ekipe, koja je u samo nekoliko sezona stigla od najnižeg do elitnog ranga bh. fudbala.

Nakon izborenog plasmana u Premijer ligu BiH na terenu, ljudi iz Krupe čitavo ljeto radili su na tome da ispune uslove da utakmice igraju na svom terenu i na kraju su uspjeli.

Još se završavaju posljednji radovi na novoizgrađenoj tribini, sređuju se i šminkaju prostorije, ali sve će biti spremno za utakmicu protiv Mladosti iz Doboj Kaknja koja počinje u nedjelju u 17.30.

"U proteklom periodu mnogo smo uložili u infrastrukturu. Bilo je nedostatatka koje smo morali ukloniti i mi smo to i uradili. Južna tribina je izgrađena u rekordnom roku od 15 dana nakon početka izgranje i do nedjelje ćemo potpuno spremni dočekati Mladost Doboj Kakanj. Danas Krupa ima jedan od najuređenijih stadiona u RS i BiH. Ovdje je u posljednjih osam mjeseci uloženo 1.500.000 KM", rekao je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Ilić: Žrtvovali bismo sebe za Borac

Predsjednik Krupe osvrnuo se i na klub koji je nakadašnji klub koji je vodio kao predsjednik, FK Borac i poželio mu da se što prije vrati u najviši rang. "Da možemo da vratimo vrijeme žrtvovali bismo sebe da Borac ostane u Premijer ligi", rekao je Ilić

 On je najavio nova ulaganja u pomoćne terene, te izgradnju dvorane u Krupi na Vrbasu.

"Ova ekipa može se izboriti za mjesto u sredini tabele, iako pritiska na trenera i stručni štab nema i nije ga bilo ni ranije. Sve ovo što smo uradili dovešće do toga da se Krupa ustoliči u Premijer ligi BiH, mi ne želimo da budemo ekipa koja će samo godinu dana biti tu već želimo da igramo i dalje. Nakon ovih infrastrukturnih ulaganja u budućnosti ćemo ići u selektovanje što bolje ekipe", poručio je Ilić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trener Slobodan Starčević istakao je da je njegova ekipa spremna za debi i sa je svjesna da je jedan od dva kluba iz RS u Premijer ligi BiH i da zajedno sa Metalegeom predstavlja sjeverozapad Bosne, što je i čast i obaveza i određena odgovornost.

"Prva utakmica je prvi korak u tom našem putovanju. Protivnik je najavio najviše ambicije, ali mi ćemo se isprsiti odlučnom igrom sa ciljem da u nedjelju ostvarimo prvu istorijsku pobjedu u Premijer ligi BiH. Imamo dug niz bez poraza, govorili su mi da je možda dobro da i izgubim neku utakmicu, ali zašto moramo da izgubimo? Ja hoću da usadim ekipi pobjednički mentalitet jer samo tako ćemo ostvariti zacrtane ciljeve", istakao je Starčević.

Govoreći o ambicijama, on je rekao da je cilj opstanak, ali da Krupa neće bježati od učešća u plej-ofu.

"Da tačno je da dva sarajevska, dva hercegovačka i tuzlanski klub svi vide kao pet klubova koji će učestovati u plej-ofu i da će ostalih sedam klubova da se bore za to još jedno mjesto. Naš cilj jeste opstanak, ali ja nekad kažem i prvo mjesto je siguran opstanak. Borićemo se da obezbijedimo plej-of, a ako ne uspijemo onda ćemo opstanak tražiti kroz plej-aut", rekao je Starčević.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Jedan od onih koji će istrčati na teren stadiona u Krupi na Vrbasu prvi put u meču Premijer lige BiH je golman Mladen Ilić.

"Ekipa je i psihički i fizički spremna, ima tu malo i pritiska, ali iskusniji igrači nam pomažu. Bez obzira na to što smo mlada ekipa idemo da pokažemo da se možemo da nosimo, maksimalno spremni i motivisani dočekujemo prvo kolo", rekao je ilić.

Utakmica u Krupi na Vrbacu počinje u nedjelju u 17.30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC