• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poledica: Tražićemo od FIFA sankcije za Borac!

Autor mondo.ba

Predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica najavio je da će po povratku sa godišnjeg odmora podnijeti zahtjev protiv Borca u FIFA i tražiti kaznu za banjalučki klub.

 Mirko Poledica: Tražićemo od FIFA sankcije za Borac! Izvor: MN PRESS

Sindikat "Nezavisnost" objavio je danas status na Fejsbuku u kojem je članovima udruženja preporučio da zaobilaze Borac u "širokom luku", na šta je za MONDO reagovao predsjednik Banjalučana Dejan Kusturić, a naknadno je objavljeno i saopštenje za javnost sa Gradskog stadiona u Banjaluci.

Poledica, predsjednik udruženja "Nezavisnost", u razgovoru za "Nezavisne novine" rekao je da je upoznat s problemima koje neki igrači navodno imaju ili su imali u Borcu, ali tačna imena nije mogao saopštiti jer se nalazi na odmoru.

"Kada se vratim s odmora odmah ću pripremiti i podnijeti zahtjev protiv Borca u FIFA. Tražićemo da se izreknu ozbiljne finansijske sankcije u skladu s FIFA pravilnikom o statusu igrača, član 17. stav 4. Mi smo ranije to već radili, FIFA je tu jako rigorozna i plašim se da će donijeti odluku kojom će Borac možda biti čak izbačen u najniži rang", rekao je Poledica banjalučkom listu.

Tvrdi da postoje indicije da je nakon završetka prošle sezone prema igračima postupano suprotno pravilima tako što su donošene subjektivne odluke.

"Vidim da je navodno klub donio odluku da ih kazni oduzimanjem nekog novca od plate, a pod obrazloženjem da se nisu zalagali. To je u suprotnosti sa FIFA pravilnikom", rekao je Poledica i dodao:

"FIFA izričito brani subjektivne kazne. Kada igrač igra utakmicu, a klub ga kazni zbog nezalaganja, to FIFA neće prihvatiti jer je to subjektivna ocjena. Vi možete dati na utakmici tri gola, a da vas neko kazni što niste dali četiri, to su guposti".

Osvrnuo se i na navodne ucjene. Tvrdi da pojedinim igračima iz Borca nisu željeli dati dokumentaciju za nesmetan odlazak iz kluba.

"Jedan igrač ima opciju da napusti klub kao slobodan igrač. Ne znam kako se tačno zove, a oni ga bukvalno primoravaju da on prvo potpiše papir kojim se odriče nekih svojih potraživanja koja je zaradio. Ima još nekih igrača iz Srbije koji su doživjeli sličnu sudbinu u Borcu", ustvrdio je Poledica.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

he-he

Kakvi su ovo kompleksaši. Borcu niko ništa ne može, preživio je stotine takvih.

Seljacka posla

Po istom principu funkcionise i RK Borac na celu sa Umicevicem i bradatim Brankovicem. Steta sto u svim sportovima nema ovakvih sindikata. Okupila se mafija oko sporta da ukrade koju marku

sasa savic

lako je prijaviti Borac u FIFA... sto ne prijavite crvenu zvezdu., ona je najvise duzna u jugoistocnoj evropi... navijaci zvezde zovu bivse igrace i prete im, ako se ne odreknu dugovanja koje klub ima prema njima i... nikom nista...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC