• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božinov presudio derbi, Partizan u seriji!

Autor mondo.rs

Partizan u 5. kolu Superlige pobedio Čukarički 1:0. Jedini strelac Valeri Božinov.

 Superliga: Partizan pobijedio Čukarički Izvor: MN PRESS

Kriza je prošla!

Partizan je u derbiju 5. kola Superlige pobedio Čukarički 1:0 (1:0) i tako stigao do drugog uzastopnog trijumfa, prvog ove sezone na stadionu u Humskoj, računajući sva takmičenja. Gol odluke postigao je Valeri Božinov u 26. minutu.

"Parni valjak" prekinuo je i neugodnu seriju protiv Čukaričkog na svom terenu. Pre ove utakmice, crno-beli na prethodne tri, kada su bili domaćini, nisu uspeli da savldaju "brđane". Po pravilu su poslednjih sezona dueli dve ekipe bili teški i neizvesni.

U nedelju je na Topčiderskom brdu postignut samo jedan gol, ali je utakmica bila i te kako dinamična, sa ofanzvnim Partizanom, čiju su najistureniju liniji činili Božinov i Nikola Đurđić. Nekoliko neiskorišćenih prilika domaćina, "brđani" su mogli da kazne u poslednjem minutu, kada je Saša Jovanović pogodio stativu.

Nemanja Mihajlović, Miroslav Radović, Everton, Nikola Đurđić i Gregor Balažic imali su sjajne šanse da obezbede pobedu Partizana, ali ili su bili neprecizni ili je Nikola Petrić, golman Čukaričkog i najbolji pojedinac u redovima ekipe sa Banovog brda, bio fenomenalan.

Uskoro opširnije..

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić, Everton, Radović, Ilić (od 47' Brašanac), Mihajlović, Božinov (od 83' Marjanović), Đurđić (od 69' Stevanović).

ČUKARIČKI: Petrić, Živković, Bulatović, Pjasentin, Tomić, Jovanović, Srnić, Docić (od 46' Regan), Mandić (od 85' A. Mašović) , Mašović, Radonjić (od 60' Jevtić).


UŽIVO:

Partizan i Čukarički u međusobnom okršaju traže put do gornjeg dela tabele, pošto su iz prva četiri kola i jedni i drugi sakupili samo četiri boda.

Zajedničko im je i to što su "prvenac" u Superligi 2016/17 ostvarili u sredu: crno-beli u Ivanjici (2:0), a "brđani" na svom stadionu protiv Bačke - 1:0.

Izvor: MN PRESS


SASTAVI

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić, Everton, Radović, Ilić (od 47' Brašanac), Mihajlović, Božinov (od 83' Marjanović), Đurđić (od 69' Stevanović).

ČUKARIČKI: Petrić, Živković, Bulatović, Pjasentin, Tomić, Jovanović, Srnić, Docić (od 46' Regan), Mandić (od 85' A. Mašović) , Mašović, Radonjić (od 60' Jevtić).

IZ MINUTA U MINUT

90' STATIVA! Čukarički je bio blizu izjednačenja. Na centaršut Bulatovića, Jovanović je zategao glavom i pogodio spoljni deo stative.

85' PRILIKA! Opet, Balažic, i opet sjajna intervencija Petrića. Ponovo je Partizan bio opasan iz prekida. Marjanović je centrirao, a Slovenac sa "prve" gađao ugao bliži drugoj stativi.

83' Izašli su napadači Partizana...

76' MILENKOVIĆ! Štoper Partizana je imao veliku šansu, ali je Petrić vrlo raspoložen. "Iščupao" je loptu iz "90" posle trzaja glavom Milenkovića.

71' ODLIČNA ODBRANA! Nikola Petrić brani zicer Alenu Stevanoviću. Sjajno je "vezistu" Partizan proigrao Božinov, ali je ovaj put nedostajala završnica, pošto su izradili odbranu "brđana".

63' PRILIKA! Prva velika u drugom, iz gužve se ukazala šansa Gregoru Balažicu, dobio je loptu na glavu, ali mu je ona pobegla, tako da pokušaj nije bio dovoljno precizan. Ostaje 1:0 za Partizan.


56' Nema prilika, ali se igra žustro. Za desetak prvih minuta drugog dela bilo je dosta opasnih napada, posebno na polovini gostiju, ali nema prilika. Partizan je i dalje bolji i više napada.

47' Saša Ilić ne može da nastavi. Dobio je udarac krajem prvog poluvremena i umesto njega će igrati Darko Brašanac. Prva izmena na utakmici.

- Počelo je drugo poluvreme.

Posle odrađenog minuta sudijske nadokande završeno je prvo poluvreme. Partizan zasluženo vodi golom Božinova. Crno-beli nametnuli su svoj način igre, bolji su, stvaraju prilike, od kojih su jednu iskoristili i na odmor odlaze zadovoljni.

- Video snimak ofsajda Đurđića...

ofsajd
Izvor: YouTube


37' GOL ĐURĐIĆA, ali je poništen. Možda (!) i greška sudija. Nikola Đurđić bio je u ofsajdu kada je stigao do lopte pre Petrića i glavom je poslao u mrežu, ali se "prvenac" napadača Partizana ne važi. Sudije su smatrale da je gol postignut iz nedozvoljene pozicije.


30' VELIKA PRILIKA ZA PARTIZAN! Neverovatno šta je uradio Nemanja Mihajlović. Prvo je sjajno prevario Petrića na 30 metara od gola. Golman "brđana" je pogrešno procenio let lopte, istrčao, ali je Mihajlović pre stigao do nje, prebacio ga glavom i umesto da šutira iz prve odlučio se da napravi potez više. Imao je slobodne saigrače sa desne strane, ali se mladi fudbaler odlučio da sam završi akciju kada je već bilo kasno.

Partizan šansa
Izvor: YouTube


26' GOOOL! Strelac je Valeri Božinov! Bio je prekid, neka vrsta "skraćenog kornera" sa desne strane, loptu je ubacio Nemanja Mihajlović, a Bugarin odlično skočio i glavom poslao loptu iza leđa Petrića.


Partizan
Izvor: YouTube


24' Odlična lopta Miroslava Radovića za Evertona, ali je Brazilac traljavao šutirao i Petrić nije imao nikakvih problema da zaustavi "udarac". Bila je to veliki prilika za "parni valjak", jer između golmana Čukaričkog i fudbalera Partizana, koji se nalazo u šesnaestercu, nije bilo nikoga.

21' Kiks mladog Milenkovića. Loše je dodao loptu, uzeo ju je Docić, ali bio je sam u napadu i morao je da se odluči za šut iz daljine. Nije to bio težak posao za Šaranova.

20' Tukao je Everton, iz okreta po zemlji, Petrić na mestu.

19' PREČKA! Nemanja Mihajlović tukao je sa preko 20 metara, a golman Čukaričkog Nikola Petrić vrhovima prstiju podigao loptu, koja se od gornjeg dela prečke odbila u korner.

16' Gužva u šesnaestercu Čukaričkog! Centrirao je Saša Ilić, Radović i Božinov su bili u kontaktu sa loptom, ali nisu mogli "kroz meso". Na kraju se na šut zatrčao Balažic, ali brži je bio Mašović i izbio je loptu u polje.

13' Prvi žuti karton dobija Lukas Pjasentin, zbog faula na Radoviću.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC