• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga: Panična jurnjava za igračima!

Autor mondo.rs

Tiče se i našeg Ivanovića, koji bi posle ovog transfera mogao da promeni mesto u timu. No, šta tek reći za Arsenal?

Prvo kolo Premijer lige ogolilo je od javnosti sakrivene probleme u redovima nekoliko kandidata za vrh tabele, pre svih Arsenala.

Međutim, i Liverpul i Čelsi nameravaju da se hitno pojačaju, a svi skautiraju – odbrambene igrače.

Krenimo od Arsena Vengera, čiji je sastav (tradicionalno) izgubio u 1. kolu Premijer lige. I ne samo to, primio četiri gola na svom stadionu, "Emirejtsu".

Od ranije povređenom Peru Mertesakeru i nedovoljno spremnom Loranu Košelnom, pridružio se i povređeni Gabrijel Paulista, pa je Venger na duel sa Liverpulom izveo par štopera: Kalum Čembers (21)/Rob Holding (20). Završeno je s četiri gola u mreži nemoćnog Petera Čeha, koji je pritom imao nekoliko sjajnih intervencija.

Sasvim očekivano, mediji su počeli da povezuju Arsenal s nekolicinom štopera iz raznih krajeva Evrope, a vama ostavljamo da procenite koliko su ova saznanja realna, pouzdana i ostvariva.

Najskuplje potencijalno pojačanje Arsenala na mestu štopera je traženi as Atletiko Madrida, Hoze Himenez, a Venger navodno planira da plati 21-godišnjeg Urugvajca, kojeg je želeo i Real Madrid, punih 40 miliona funti.

Atletiko se u junu "nasmejao" na interesovanje Reala, pa bismo morali da sačekamo i vidimo kakav će odgovor dobiti Arsenal.

Druga opcija trebalo bi da bude Simon Kjaer, 27-godišnji Danac iz Fenerbahčea, kojeg turski klub – prema informacijama iz Istanbula – neće pustiti za manje od 15 miliona funti, a pominje se još i bivši fudbaler Mančester junajteda, sada štoper Vest Bromvič Albiona, 28-godišnji Džoni Evans iz Severne Irske.

Njega bi Venger mogao da dobije za oko deset miliona funti, što i nije loša cena ukoliko Francuz želi samo da prebrodi period do oporavka Gabrijela i Mertesakera, odnosno povratka Košelnog u pravu formu.

Nedaleko od "Emirejtsa", na "Stamford bridžu", razmišljaju o novom desnom beku, odnosno konkurenciji našem iskusnom Branislavu Ivanoviću.

U prilog tvrdnjama da će novi menadžer Čelsija, Antonio Konte, 31-godišnjeg Srbina pokušati da prebaci na poziciju štopera, gde su ponovo neubedljivi bili kapiten Džon Teri i njegov partner Geri Kejhil, govori i vest o tome da je Čelsi već poslao ponudu od 20 miliona funti za 26-godišnjeg asa Kelna i reprezentativca Nemačke, Jonasa Hektora.

O njemu je razmišljao i Liverpul, koji se u međuvremenu predomislio, pa se okrenuo 24-godišnjem reprezentativcu Nemačke iz redova Valensije, Škodranu Mustafiju, koji može da pokrije sve tri pozicije u odbrani, a kod Joakima Leva uglavnom je igrao na desnom beku ili štoperu.

Valensija za Mustafija očekuje oko 30 miliona funti, a "redsi" nameravaju da u "deal" uključe i dvojicu prekobrojnih Španaca, žestoko kritikovanog levog beka Alberta Morena i malo korišćenog krilnog napadača Luisa Alberta, pozajmljivanog Malagi i Deportivu.

Kad već nabrajamo moguće transfer poteze premijerligaša, da navedemo i dve kratke vesti: Sevilja namerava da "udomi" Džoa Harta, čijom je "sečom" iz startne postave Pep Gvardiola otvorio svoju strahovladu na "Etihadu", dok je najbolji fudbaler Premijer lige 2015/16 u izboru kolega, fudbalera, Rijad Mahrez, skromno porčio da bi redove šampiona Lestera napustio samo kada bi ga zvala tri najveća kluba na svetu.

Nije ih precizirao, ali je upitan za interesovanje Barselone dodao:

"Barsu bi bilo teško odbiti".


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC