• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić pred Tekstilac: Svi žele da pobijede Borac

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbalski klub Borac predstavio je povratnike na Gradski stadion, Srđana Bečelića i Armanda Mancea, te novog sportskog direktora Olivera Jandrića uoči derbija 6. kola Prve lige RS sa Tekstilcem Kort iz Dervente (subota, 16:30).

 Borac predstavio Srđana Bečelića i Armanda Mancea pred derbi sa Tekstilcem Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Srđan Bečelić i Armando Mance vratili su se u Borac, kako bi pomogli Borcu u nastojanju da se ekspresno vrati u Premijer ligu BiH.

To je potvrdio i šef stručnog štaba Banjalučana Vlado Jagodić, koji je pohvalno govorio o dvojici igrača čijim dolaskom je prelazni rok na Gradskom stadionu definitivno završen.

JANDRIĆ

Na Gradski stadion vratio se i Oliver Jandrić, ali u drugoj ulozi. On će ubuduće obavljati funkciju sportskog direktora. "Zahvaljujem se ljudima iz Uprave koji su mi pružili povjerenje da obavljam ovako važnu funkciju. Znam da su očekivanja velika. Velika je obaveza, ali i čast biti sportski direktor Borca. Ovaj period iskoristićemo da učinimo sve kako bismo se vratili u Premijer ligu BiH, što je primarni cilj u ovom trenutku", poručio je novi sportski direktor crveno-plavih.

"Zajedničkim snagama svi moramo težiti da Borac nađe svoje mjesto koje mu pripada. Ide se ka tome zahvaljujući upravi koja radi danonoćno. Stvorila se mogućnost da angažujemo dva povratnika i izuzetno sam zadovoljan dolaskom Bečelića i Mancea. Tražili smo rješenje u napadu zbog povrede Borisa Gavrića, na kojeg smo računali. Vjerujem da će Armando svojom željom i kvalitetom, koji je nesporan, biti od pomoći. Deficitarni smo u ofanzivnoj liniji, što se vidjelo na prethodnim utakmicama. Izražena je neefikasnost i mislim da će to Mance popraviti. Što se tiče Bečelića, on je kod mene bio standardni igrač prije godinu dana i ne sumnjam da će na svojoj poziciji biti veliko pojačanje", naglasio je šef stručnog štaba crveno-plavih.

Mance pravo nastupa ima već u subotu, dok je Bečeliću istekla radna dozvola i na njega stručni štab trenutno ne može da računa, dok se ne riješi potrebna papirologija.

"Htio bih da se zahvalim Upravi kluba i sportskom direktoru, koji su mi omogućili da se vratim u klub. Došao sam da pomognem ekipi da se što prije vratimo u Premijer ligu BiH. Ovaj klub to zaslužuje i vjerujem da ćemo već nakon ove sezone uspjeti da izborimo povratak u bh. elitu", rekao je Srđan Bečelić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Slično razmišlja i napadač Armando Mance.

"Vratio sam se u klub i grad iz kojeg praktično nisam ni otišao. Svojim zalaganjem i trudom pokušaću da pomognem klubu da se vrati tamo gdje pripada. I ne samo u Premijer ligu BiH, nego u njen vrh", poručio je Mance.

Oba igrača tokom ljeta pokušali su da ostvare inostrani angažman, ali u tome nisu uspjeli, pa su odlučili da se vrate na Gradski stadion. Prema njihovim riječima, dobro su radili tokom pauze, trenirali individualno, tako da se u dobroj formi priključuju saigračima.

Borac u subotu od 16:30 časova na Gradskom stadionu dočekuje Tekstilac Kort iz Dervente u okviru šestog kola Prve lige Republike Srpske.

"U narednih sedam dana očekuju nas utakmice sa dva protivnika koji su bolje plasirani od nas. Naše želje i ciljevi su jasni. Vjerujem da će biti dobra utakmica. Tekstilac igra čvrsto, organizovano u sredini terena i do sada su primili samo dva gola u prvenstvu. Kolega Bojan Magazin juče je bio na našoj utakmici, nije vodio svoju ekipu u Kupu RS, što je jasan znak da maksimalno ambiciozno dolaze na Gradski stadion. Svi žele pobijediti Borac", naglasio je Jagodić, koji na ovom meču neće moći da računa na povrijeđenog Aleksandra Kondića, te još uvijek nedovoljno oporavljenog Darka Maletića.

Crveno-plavi juče su u Donjoj Slatini protiv domaće Mladosti igrali meč šesnaestine finala Kupa Republike Srpske. Jagodić je u ovom susretu pružio priliku igračima sa manjom minutažom, a Borac je tek nakon jedanaesteraca izborio plasman u osminu finala. U regularnom dijelu meča bilo je 1:1.

"Smatrao sam da se igrači koji su do sada odigrali sve minute moraju malo osvježiti pred ove dvije bitne utakmice. Svjesno smo u Kupu RS nastupili sa takvim sastavom. Poslije dugo vremena zaigrao je oporavljeni Boris Raspudić, a cijeli meč odigrao je Ivan Delić, iako mi je plan bio da on i Boris odigraju po jedno poluvrijeme", rekao je Jagodić, koji je naglasio da nije bio zadovoljan onim što je ekipa pokazala u duelu sa drugoligašem Srpske.

"Nastavljamo dalje. Imamo veoma mladu ekipu i bio bi grijeh otpisivati nekoga odmah. Iako, opomene su tu, za neke možda i posljednje. Pod mojim vođstvom odigrali smo dvije prvenstvene, dvije kontrolne i kup utakmicu i svi su imali priliku da se dokažu. Već prema sastavu za naredne utakmice biće jasno ko polako gubi poziciju i ko će morati dobro da se oznoji kako bi se vratio na mjesto na kojem je imao priliku da bude", jasan je strateg Banjalučana.

Jagodić je naglasio da mjesta za napredak i te kako ima.

"Kvalitativno, nismo ni blizu onoga što želim. Na tehničkom i taktičkom dijelu imamo mnogo prostora za napredak, ali nemamo mnogo vremena", zaključio je Jagodić.

Derbi meč 6. kola sudiće Dalibor Anđić iz Omarske.

PRVA LIGA RS - 6. KOLO
Slavija - Sutjeska (sudi: Slaviša Mazić, Vlasenica)
Drina - Borac (Š) (Milan Docić, Banjaluka)
Zvijezda 09 - Rudar Prijedor (Dušan Berak, Trebinje)
Borac (BL) - Tekstilac Kort (Dalibor Anđić, Omarska)
Kozara - Podrinje (Dragan Žarić, Kotor Varoš)
Sloboda - Sloga (Mladen Mirić, Bijeljina)

TABELA: Rudar Prijedor 10, Tekstilac Kort 10, Borac (BL) 8, Drina 8, Kozara 7, Podrinje 7, Sloboda 7, Sloga 6, Zvijezda 09 6, Sutjeska 6, Slavija 5, Borac (Š) 4.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Дабогса изгубили

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC