• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić delio lopte i obarao, Sautempton primio gol!

Autor mondo.rs

Veoma sadržajna i važna pobeda "svetaca" u meču u kom je Tadić ponovo imao ključne poteze, ali na obe strane terena.

Sautempton je primio gol posle 612 minuta, ali tek u situaciji kada je meč na "Sent Merizu" bio rešen.

Dušan Tadić zakasnio je u markaciji, pustio Bena Mija da se zaleti na loptu ubačenu iz kornera, pokušao da ga omete "remplovanjem" i oborio ga, što je Majk Din okarakterisao kao penal.

Sem Vouks je bio siguran izvođač, pucao je po sredini, Frejzer Forster se bacio u svoju desnu stranu i Barnli je stigao do počasnog pogotka:

Sautempton – Barnli 3:1 (0:0) u utakmici u kojoj je tim Kloda Puela apsolutno nadigrao goste, ali i imao sreće da pri nerešenom rezultatu u prvom poluvremenu Din nije dosudio čist penal posle starta Hozea Fontea nad Johanom Gudmunsonom.

A, upravo je Gudmunson skrivio penal nad Semom Mekvinom u 65. minutu, minut pre nego što će centarfor "svetaca" Čarli Ostin pogoditi drugi gol na utakmici, a šesti u poslednjih šest mečeva, za nedostižnih 3:0.

Bio je to finiš furiozne serije Sautemptona, koju je Ostin otvorio golom za 1:0 u 52. minutu, nakon što je Tadić odlično izveo korner, a u "karambolu" koji je usledio pred statičnim Tomom Hitonom, Ostin se najbolje snašao i skoro pa "uneo" loptu u mrežu.

Kada je probijena psihološka barijera, Sautempton je počeo da naplaćuje bolju igru od starta, a posle kornera s druge strane i sjajnog voleja Nejtana Redomndsa, u 60. minutu, Hiton je već drugi put vadio loptu iz mreže.

Tabela...

Mančester siti 19, Arsenal 19, Totenhem 18, Liverpul (-1) 16, Čelsi 16, Everton 15, Mančester junajted (-1) 13, Sautempton 12, Kristal Palas 11, Votford 11, Bornmaut 11, Vest Bromvič 10, Lester 8, Barnli 7, Vest Hem 7, Hal 7, Midlsbro 6, Stouk 6, Svonsi 4, Sanderlend 2.

Šest minuta kasnije, nakon što je Tadić pasom "izbacio" u prostor Mekvina (igrača koji je ušao neplanirano u 14. minutu umesto povređenog Meta Targeta), a ovaj oboren u sprintu, Hiton je i drugi put savladan za novi pozitivan rezultat Puelovog tima, koji je poslednji put poražen 20. avgusta i to golom Santija Kasorle u 94. minutu za 2:1 u korist Arsenala.

Računajući i današnju pobedu, Sautempton u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima ima skor 5-2-0 i samo jedan primljen gol – i to ne iz igre!


Sve to bilo je dovoljno za osmo mesto sa 12 bodova, jednim manje od Mančester junajteda, koji će u ponedeljak gostovati Liverpulu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC