• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će navijači prihvatiti defanzivni Junajted?

Autor mondo.rs

Legenda Mančester junajteda Rajan Gigs smatra da nema razloga za nezadovoljstvo nakon sinoćne "nule" na "Enfildu".

Sinoć je na "Enfildu" odigrana jedna od najdosadnijih utakmica sezone - ali mediji ne prestaju da pričaju i pišu o njoj. "Nula" od derbija Liverpula i Mančester junajteda, ali je pažnja tu.

U centru te pažnje je naravno Žoze Murinjo koji se odlučio za defanzivni pristup protiv "redsa".

Navijači i mediji kritikovali su odluku Portugalca da se brani protiv Liverpula i zbog toga što je od "izbacivanja sastava" do njegovih komentara nakon utakmice bilo jasno da je "došao po bod". Junajted je imao najniži procenat poseda lopte (35%) u ovom veku, iako on tvrdi da je bilo (čak) 42%, ali ima i onih koji ne osuđuju njegovu sinoćnu ideju.

Jedan od onih koji se setio da je to i inače prepoznativ Murinjov stil je i legendarni Rajan Gigs.

Na pitanje Džejmija Karagera, sa kojim je zajedno komentarisao utakmicu, da li prihvata Murinjov pristup meču ili bi kao većina navijača bio frustriran zbog nemoći da se napadne – odgovara...

"Sto posto prihvatam tu Murinjovu ideju. Pogledajte samo raspored mečeva – Fenerabahče, Čelsi, Mančester siti. Ukoliko izgubiš meč protiv Liverpula nastupa veliki pritisak i zato je on odlučio da prosto ne izgubi ovu utakmicu", odbranio ga je Gigs i dodao:

"Naravno, sada mora da pobedi i Fenerbahče i Čelsi".


Rajan Gigs je jedno vreme važio i za kandidata na klupi Junajteda, a iskustvo je sticao i kao pomoćnik Murinjovog prethodnika Luja van Gala. On je bio kritikovan zbog toga što tim ne koristi visok procenat poseda lopte.

"Znam šta ljudi pomisle kada vide nizak procenat poseda lopte (35%). Ali, prošle godine je postojao pritisak kod Van Gala kada je on bio i 65%. Kada imaš toliki posed ti jednostavno moraš da dobijaš te utakmice. Ovo je dobar remi ako pobedi Fenerbahče jer će njegovi igrači onda dobiti samopouzdanje. Ono se polako gradi, a protiv Liverpula je mogao da ga izgubi u potpunosti", objasnio je Gigs.

Još jedan "pundit" koji je govorio o ovom meču je bivši "junajtedovac" Gari Nevil.

"Mislim da je njegov plan utakmice bio dobar, ali je morao da koristi i kontranapade. To je moglo da napravi probleme Liverpulu, ali oni nemaju ni kvalitet ni brzinu a tako nešto", kazao je Nevil i dodao da će naredni prelazni rokovi biti "brutalni" po igrače koji se ne dopadaju Murinju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC