• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema više domaćinske lige!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Dvanaesto kolo Premijer lige BiH proteklog vikenda donijelo je nešto što je prethodnih godina bilo teško zamislivo u bh. eliti - niti jedan domaćin nije ostvario trijumf!

 U 12. kolu Premijer lige BiH nijedan domaćin nije pobijedio Izvor: MONDO/Samir Cacan

Skraćenje lige sa 16 na 12 klubova pokazalo se kao puni pogodak, jer se neizvjesnost vratila na svaki meč, svako svakog može da pobijedi, pa ne čudi podatak da su od mogućih 18 bodova domaćini prethodnog vikenda osvojili svega četiri!

Krupa je minimalnim rezultatom slavila u Doboj-Kaknju protiv Mladosti, dok je identičan rezultat bio u duelu Viteza i Širokog Brijega. Na svim ostalim terenima nije bilo pobjednika.

...
Izvor: YouTube

Još deset kola ostalo je do kraja regularnog dijela prvenstva, nakon kojeg će ekipe biti podijeljene u dvije grupe - Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

Već sada nazire se koji klubovi bi se mogli boriti za najviši plasman, te oni koji će nastojati da sačuvaju premijerligaški status.

Mostarski Zrinjski na dobrom je putu da odbrani titulu osvojenu prošle godine, što do sada nije pošlo nikome za rukom. Tim Vinka Marinovića ima šest bodova više od najbližeg pratioca i ono što je možda i važnije, dosadašnjim partijama pokazao je da je najkvalitetnija ekipa.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Hit prvenstva je debitant Krupa. Tim Slobodana Starčevića iz kola u kolo oduševljava sve koji prate elitni rang bh. fudbala. Šampion Republike Srpske trenutno je drugoplasirani tim prvenstva sa 21 bodom i serijom od tri uzastopna trijumfa.

Za svega nekoliko sezona, Krupljani su od najnižeg ranga takmičenja (Područna liga Banjaluka) stigli do samog vrha Premijer lige BiH i, po svemu sudeći, tu se neće zaustaviti. Iako je primarni cilj pred start prvenstva bio opstanak, sigurno da su apetiti porasli, iako u Krupi na Vrbasu ne razmišljaju ni o čemu osim o plasmanu u Ligu za prvaka.

"Pojedinci smatraju da je Premijer liga BiH sa ovim formatom lošija, ali ja ne mislim tako. Naprotiv. Sama činjenica da su gosti u 12. kolu slavili na dva meča, a na preostala četiri odigrali neriješeno, govori u prilog tome. I suđenje je bolje, bolje su i utakmice, ostaje još samo da sredimo terene", smatra šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

On ističe da je novi sistem takmičenja sa 12 klubova pun pogodak.

"Nema kalkulacija, nema prednosti domaćeg terena i svi idu na pobjedu na svakoj utakmici. Mi u Krupi od početka smo podržavali ovakav sistem takmičenja, jer smo došli iz takvog sistema, iz Prve lige Republike Srpske i to je jedan od razloga što imamo ovakve rezultate", poručio je strateg Krupljana.

S druge strane, potpuno je razočarao zenički Čelik, koji je posljednjeplasirani sa svega šest bodova, odnosno jednim trijumfom na 12 utakmica! Velikan sa "Bilinog polja" proživljava veoma teške trenutke, godinama je već bez podrške s tribina, od najavljivane borbe za vrh tabele odavno nema ništa, pa će Zeničani morati da se zadovolje opstankom u Premijer ligi BiH, što će, po do sada prikazanom, biti izuzetno teško.

Premijer liga BiH, čini se, nikada nije bila uzbudljivija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC