• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH: Zrinjski gazi redom, palo i Sarajevo

Autor mondo.ba

Zrinjski sa minimalnih 1:0 savladao Sarajevo u Mostaru. U duelu dvojice novajlija u Premijer ligi BiH Krupa savladala Metalege u sudijskoj nadoknadi.

 PLBIH: Krupa u nadoknadi do pobjede Izvor: MONDO/Nemanja Babić

Aktuelni šampion Zrinjski ove sezone pruža odlične partije i favorit je za osvajanje, odnosno odbranu šampionske titule.

"Plemići" su u subotu u derbiju 13. kola Premijer lige savladali Sarajevo rezultatom 1:0 i tako zadržali šest bodova prednosti nad drugoplasiranom Krupom.

Ekipa Vinka Marinovića zasluženo je stigla do tri boda, a već u 8. minutu mogli su do gola, međutim ispriječila se stativa poslije pokušaja Mešanovića.

Uglavnom se igralo na polovinu gostiju,a golman Sarajeva PAvlović imao je pune ruke posla. U 18. minutu morao je da reaguje poslije pokušaja Čolića, a u 33. poslije šuta Bilbije.

Gosti su u posljednjem minutu prvog poluvremena imali i sreće, lopta je poslije šuta Tomića pogodila prečku.

Gol odluke stigao je u 63. minutu poslije kornera koji je izveo Bilbija. Golman Pavlović loše je procijenio let lopte i krenuo u prazno, a ona je stigla do Jakovljevića na drugoj stativi koji ju je glavom poslao u mrežu za konačnih 1:0.

Gol Jakovljevic
Izvor: YouTube

U prvom poluvremenu 13. kola šampionata BiH golova nije bilo jedino u Krupi na Vrbasu u sudaru novajlija u bosanskohercegovačkoj eliti.

Mreže u Krupi mirovale su do sudijske nadoknade, a onda su domaći pogotkom Milutinovića stigli do pobjede 1:0, ukupno sedme u prvenstvu.

Gosti iz Jajca odolijevali su i bili ravnopravan protivnik, a onda ih je u samom finišu poremetilo isključenje Benovića koji je zbog oštrog starta u prvom minutu sudijske nadoknade zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Krupa je to iskuristila samo minut kasnije i Milutinović je pogodio suprotni ugao za 1:0 i četvrtu pobjedu u nizu.

Vitez je u Doboj Kaknju protiv Mladosti stekao ogromnu prednost od dva pogotka u prvom poluvrmenu, a nju je sačuvao do samog kraja i stigao do pobjede 2:1, dozvolivši protivniku da postigne samo počasni pogodak.

Prvi gol u Doboj Kaknju je "pao" u 19. minutu poslije nakon centaršuta Tonija Livančića - Anel Dedić je odlično zahvatio loptu i prevario golmana Mladosti Adnana Hadžića - 0:1.

U 42. minutu Ivan Mamić je praktično osigurao bodove gostima ukoliko se u nastavku ne dogodi neko čudo pa Mladost uspije da napravi preokret.

Na 2:1 smanjio je Asanović u 51. minutu, međutim domaćini nisu uspjeli da do kraja naprave preokret, ili bar osvoje bod.

Sloboda je na "Tušnju" savladala Široki minimalnim rezultatom i upisala drugi trijumf u samo nekoliko dana, a očekuje ih u srijedu još jedan, u revanšu osmine finala Kupa BiH.

Tim trenera Slobode Vlade Jagodića je na "Tušnju" pogodio je protivničku mrežu prije samog odlaska na odmor i to poslije jedanaesterca - strijelac je bio Sulejman Krpić nakon što je u kaznenom prostoru oboren Ivan Kostić.

...
Izvor: YouTube

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U nastavku je bilo uzbudljivih prilika na obje strane, međutim mreže su mirovale.

Najbolju priliku promašio je Zec pet minuta prije kraja kada je sa dva metra pogodio stativu.

PREMIJER LIGA BIH, 13. kolo:

Krupa - Metalege 1:0 (0:0)

/Milutinović 90+2/

Mladost - Vitez 1:2 (0:2)
/Asanović 51 - Dedić 19, Mamić 42/

Sloboda - Široki Brijeg 1:0 (1:0)
/Krpić 41 pen/

Zrinjski - Sarajevo 1:0 (0:0)

/Jakovljević 6/


Željezničar - Olimpik 3:2 (2:0)

/Lendrić 11, 81, Stevanović 44 - Lelić 69, Plakalo 90/

Nedjelja

Čelik - Radnik (15.00)

TABELA: Zrinjski 30, Krupa 24, Željezničar 22, Sloboda 20, Radnik (-1) 19, Sarajevo 19, Mladost 18, Široki Brijeg 16, Vitez 12, Olimpik 9, Metalege BSI 9, Čelik (-1) 6.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan B Luka

Zrinjski je institucija za nas borac toliko brateee.

BL

Zanima nas rezultat Borca,koga jos zanima ovaj seosko-tajkunski klub...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC