• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begić ne želi novi mandat u FS BiH, ali...

Autor mondo.ba

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić priznao je da nema namjeru da se kandiduje za sljedeći mandat, ali je ostavio prostora da preispita svoju odluku.

 Elvedin Begić ne želi novi predsjednički mandat u FS BiH, ali Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

  Do kraja godine trebala bi biti održana Izborna skupština FS BiH na kojoj će se birati novo rukovodstvo državnog Saveza.

Aktuelni prvi čovjek FS BiH Elvedin Begić dao je pomalo protivrječnu izjavu u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" rekavši da nema želju da dobije novi predsjednički mandat.

Uz ono čuveno, ali...

"Nemam", odgovorio je Begić na direktno pitanje da li želi novi mandat u fotelji predsjednika Saveza uz ogradu: "Ali, u svakom slučaju uvažavajući činjenice i potrebe da Savez nastavi sa trendom uspjeha, želju delegata Skupštine, ostaje prostor za preispitivanje te odluke".

Prema njegovim riječima, protekle četiri godine su ga iscrpile na "limitiranoj" funkciji.

"Gledajući očima javnosti, sportskih radnika i svih uključenih u fudbal, to je veoma bitna i prestižna funkcija. Ali, ako pogledamo Statut FS BiH, koji je limitirao ovlaštenja prvog čovjeka Saveza, onda to nije baš tako. Rad na mjestu predsjednika u ove četiri godine oduzeo mi je mnogo vremena, umorio me, iscrpio...čak na privatnom planu", podvukao je Begić.

U intervjuu sarajevskom listu između ostalog je i "otkrio" da selektor mlade reprezentacije BiH Darko Nestorović sigurno neće dobiti produžetak saradnje.

"Istina je da ne možemo biti zadovoljni rezultatima. Selektoru Darku Nestoroviću, kojem je svakako istekao mandat, neće biti ukazano povjerenje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC