• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begović organizovao humanitarno veče na "Bridžu"

Autor mondo.ba

Na donatorskoj večeri koju je u četvrtak uveče na "Stemford Bridžu" organizovala Fondacija Asmir Begović prikupljeno je 14.000 funti za obnovu i izgradnju rekreacionih i sportskih objekata u Bosni i Hercegovini i Engleskoj.

Uz reprezentativca Bosne i Hercegovine Asmira Begovića učestovali su i golman Arsenala Peter Čeh i nekadašnji čuvar mreže selekcije Engleske Dejvid Džejms.

Trojica golmana, koja su u karijerama kombinovano upisala nevjerovatnih 407 utakmica bez primljenog gola i 228 nastupa za reprezentacije svojih zemalja, govorili su o svom životnom putu, usponima i padovima, kao i o sitnicama koje čuvare mreže čine drugačijima od ostalih fudbalera.

"Zadovoljstvo mi je što sam bio dio ove večeri", rekao je Čeh, koji je prošle sezone iz Čelsija, s kojim je osvojio četiri titule prvaka Engleske, četiri FA Kupa, tri Liga kupa, Ligu Evrope i Ligu šampiona, prešao u gradskog rivala Arsenal.

"Asmir radi sjajan posao s njegovom Fondacijom u Engleskoj i Bosni i Hercegovini i čast mi je što mogu da pomognem", dodao je češki golman.

Njegov engleski kolega Dejvid Džejms, koji je i sam osnovao fondaciju za pomoć siromašnima, poručio je da je ponosan na period kojeg je proveo dijeleći svlačionicu sa Begovićem.

"Od prvog dana bilo je jasno se da Asmir ima veliki talenat, ali i da je vrijedan radnik i golman koji uživa u fudbalu", rekao je Džejms. "Drago mi je da mu se ispunila želja da kroz Fondaciju pomogne onima kojima to najviše treba, pogotovo u njegovoj zemlji".

Reprezentativni golman "zmajeva" zahvalio se sponzorima, bez kojih rad Fondacije ne bi bio moguć, ali i svim donatorima i posjetiocima, među kojima su bili i srpski reprezentativci i saigrači iz Čelsija Nemanja Matić i Branislav Ivanović.

"Fondacija je rođena prije tri godine, sa idejom da pomognemo projekte obnove i izgradnje sportske sportske infrastrukutre u Bosni i Hercegovini, ali i u Engleskoj. U međuvremenu smo realizovali nekoliko projekata u obje zemlje, pogotovo za djecu s posebnim potrebama, i nadamo se da smo im barem malo pomogli da se u budućnosti nastave baviti sportom. Ponosan sam na sve ljudi koji učestvuju u ovome, i veliko hvala svim sponzorima i donatorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće".

Na "Večeri s golmanima", na dobrotvornoj aukciji prikupljeno je ukupno 14.000 funti, a rekordnu cijenu ostvarila je rijetka kolekcija rukavica sa potpisima Džejmsa, Čeha i Begovića, koja je prodana za 8.000 funti.

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. s ciljem da pomogne obnovu i izgradnju rekreacionihh i sportskih objekata u Bosni i Hercegovini i Engleskoj. Cilj je da potaknu djecu da budu aktivna, vode zdrav život i učestvuju u sportskim aktivnostima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC