• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJEZNIČAR: Ne nasjedamo na podvale Čelika

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

“U Čeliku kako vidim svi fale. Za mene fale samo Hasanović i Popović. Nismo mi naivni da povjerujemo u sve to", poručio trener Željezničara gostima iz Zenice.

 ŽELJEZNIČAR: Ne nasjedamo na podvale Čelika Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara će posljednju ovogodišnju utakmicu igrati protiv zeničkog Čelika, a u taboru s Grbavice vjeruju da tri boda ne bi trebala doći u pitanje.

"Nas interesuju samo tri boda protiv Čelika. Željo radi Čelika prošle sezone nije uspio da dođe do Evrope. Ove godine moja prva utakmica je bila baš u Zenici gdje smo odigrali 1:1 i malo glupo dobili taj penal pri kraju utakmice. Moramo se revanširati na pravi način”, kazao je trener Željezničara Slavko Petrović.

On je istakao da neće nasjesti na priče sa Bilinog Polja, kako u Sarajevo dolaze “bez pola ekipe”.

“U Čeliku kako vidim svi fale. Za mene fale samo Hasanović koji neće igrati i Popović koji ima kartone. Nismo mi naivni da povjerujemo u sve to. Znamo kako se prezentuju protiv Željezničara. To je ekipa koja uvijek izgara”, kazao je Petrović.

Šef stručnog štaba “plavih” u ovom susretu neće moći računati na nekoliko igrača.

“Stanić je otpao jer poslije utakmice sa Zrinjskim nije trenirao. Ima probleme sa koljenom. Žerić je jutros otkazao pod temperaturom je. Lazić je upitan jer nije trenirao, a danas će pokušati da trenira. Ima infekciju na noktu noge", kazao je Petrović.

Trener Željezničara je iskoristio priliku da se zahvali navijačima na dosadašnjoj podršci koju je ekipa imala.

“Imali smo jako dobru podršku s tribina. Momci koji su bili protiv Zrinjskog su nas bodrili i doveli su nas do ta tri boda. Pozvao bih navijače da napunimo stadion i da se ekipa još jednom zahvali navijačima za tu podršku”, kazao je Petrović.

On se osvrnuo i na negativnu atmosferu koja se pokušava stvoriti u timu iz Zvorničke 27, te dodao kako to nije potrebno njegovoj ekipi koja igra sve bolje.

„Pošto je bilo pisanja da se očekuje nova rekonstrukcija na Grbavici,ja kažem da se to neće dogoditi! Doći će 3-4 kvalitetna igrača koja će nas pojačati. Ja vjerujem u gro ove ekipe koja je pokazala da se u njih može računati”, kazao je Petrović. 

On je podsjetio da je ekipu od kada je on došao na klupu napustilo sedam igrača i istakao da su već obavljeni razgovori s dva igrača koja će sigurno napustiti Grbavicu.

Imena tih fudbalera će biti objavljena u narednim danima.

Također je potvrdio da je u Želju stiglo nekoliko ozbiljnih ponuda za pojedine igrače.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Medijima se obratio i Kerim Memija, koji nije želio niti potvrditi, ali ni negirati da li je on jedan od igrača za koje je stigla ponuda.

On, kako kaže, misli samo na utakmicu s Čelikom.

"Sigurno je bila velika pobjeda u Mostaru i niko se nije nadao da će takav rezultat biti. Na naše veliko zadovoljstvo uspjeli smo pobijediti favoriziranu ekipu Zrinjskog koji već duži period nije doživio tako visok poraz. S tom pobjedom smo dobili krila koja će nam pomoći da u subotu pobijedimo Čelik”, kazao je Memija.

Utakmica između Željezničara i Čelika igra se u subotu od 13 sati na stadionu Grbavica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC