• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeli radovi na "Grbavici" (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Odrastao sam uz stadion 'Grbavica' i znam kada se počeo praviti. Kasnije sam imao zadovoljstvo da igram na njemu. Dočekao sam i trenutak da stadion počinje da dobija izgled kakav i zaslužuje", rekao Mišo Smajlović.

 Počeli radovi na izgradnji istočne tribine stadiona Grbavica Izvor: MONDO

Mišo Smajlović, nekadašnji fudbaler i trener Željezničara danas je nas stadionu "Grbavica" u Sarajevu položio kamen temeljac čime je i zvanično počela izgradnja istočne tribune.

Svečanom trenutku, osim članova rukovodećih organa kluba, prisustvovali su navijači Željezničara, za koje je to bio poseban trenutak, jer mnogi od njih sanjali su dan kada će krenuti izgradnja.

Smajlović, koji je u "plavom" dresu svojevremeno odigrao preko 400 utakmica i postigao 241 gol, bio je izuzetno sretan zbog početka gradnje istočne tribine.

"Odrastao sam uz stadion 'Grbavica' i znam kada se počeo praviti. Kasnije sam imao zadovoljstvo da igram na njemu i da budem prisutan cijelo vrijeme i znam šta se sve na njemu radilo. Dočekao sam i trenutak da stadion počinje da dobija izgled kakav i zaslužuje da ima Željezničar. Nadam se da se s ovim neće stati i da će se ići za izgradnjom dalje. Volio bih da Željezničar i grad Sarajevo dobiju dom po evropskim standardima i da moj klub na njemu igra međunarodne utakmice. Bilo bi lijepo i da se reprezentacija vrati u Sarajevo", kazao je Smajlović, koji je jedno vrijeme bio i selektor bh. državnog tima.

Almir Hadžiosmanović, član Upravnog odbora kluba zadužen za projekat izgradnje tribine kazao je da je rok za završetak radova 90 dana, što znači da bi ona trebala biti dovršena do 5. marta sljedeće godine.

"Kapacitet istočne tribine biće 4.650 sjedećih mjesta. Unutra će biti dvije zone, na galeriji će biti prostor u kojem će posjetioci na poluvremenu moći provesti vrijeme uz piće, grickalice, kafu... Tribina će biti jako blizu terena, a poslije toga u drugoj fazi planiramo izgradnju krova", kazao je Hadžiosmanović.

Prema njegovim riječima nakon istočne, sljedeći korak rukovodstva kluba je izgradnja južne tribine.

Svečanom činu postavljanja kamena temeljca prisustvovao je i Mehmed Baždarević, aktuelni selektor fudbalske reprezentacije BiH. Popularni Meša je tokom igračke karijere upravo na Grbavici doživio "zvjezdane trenutke".

"Istorijski trenutak i važan momenat za ovaj klub. Svi smo vidjeli koliko je on važan na ovim prostorima, ne samo u BiH. Nadam se da će ljudi koji su zamislili projekat ići do kraja i da će stadion, kao što je i bio, postati hram fudbala. Na nama, koji volimo Željezničar i koji smo s njim živjeli, podržimo sve ovo i da grad dobije jedan lijep sportski objekat. Željo je uvijek imao značaj na ovim prostorima i šire, a to govori koliko je klub popularan i koliko je kroz svoju istoriju bio važan. Zato trebamo učiniti sve da akcija ide do kraja i da ovo postan objekat koji je poznat ne samo u regionu, nego i u Evropi", istakao je Baždarević.

Na svečanost je došla i delegacija Fudbalskog saveza BiH (FS BiH), kao i Amar Osim, nekadašnji igrač, a kasnije najtrofejniji trener Željezničara, te Mirvad Kurić, kantonalni ministar kulture i sporta, koji je obećao pomoć u projektu izgradnje stadiona "Grbavica".

U sklopu akcije "Izgradimo istočnu tribinu", Fudbalski klub Željezničara, za sva fizička lica koja su kupovinom desetogodišnje ulaznice, koja košta 1.000 KM, pomogla projekat, organizovao je nagradnu igru sa vrijednim nagradama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC