• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi ne dolazi na FIFA gala veče

Autor mondo.rs

Da li se ishod glasanja za FIFA najboljeg fudbalera sveta u 2016. godini može zaključiti iz odluke Barselone da Mesija ne pusti u Cirih? Pored Argentinca, nisu smeli da putuju ni Pike, Inijesta i Suarez.

Mesi, Inijesta, Pike i Suarez neće doputovati u Cirih, gde će FIFA proglasiti najboljeg fudbalera, fudbalerku i trenera u 2016.

Fudbaleri Barselone, koji su nominovani u dve kategorije – za najboljeg fudbalera sveta u 2016. godini (Lionel Mesi) i najbolji tim sveta u 2016. godini (Đerar Pike, Andres Inijesta i Luis Suarez) – neće doputovati u Cirih na gala veče, koje je zakazano za večeras u 18.30.

Nijedna od četiri zvezde u timu nije dobila "zeleno svetlo" da napusti Barselonu, samim tim i treninge prvog tima, a razlog je zgusnut kalendar takmičenja, jer trenera Luisa Enrikea ove sedmice čekaju dve važne utakmice: u sredu uveče Barsa igra revanš osmine finala Kupa kralja protiv Atletik Bilbaoa, a u subotu meč 18. kola Primere sa Las Palmasom.

FIFA "The Best"

Nakon što je šestogodišnji ugovor sa "France Football" magazinom oko ustupanja naziva "Ballon d'Or" (Zlatna lopta, Golden Ball) istekao, a dve strane nisu uspele da se dogovore oko nastavka saradnje, FIFA je bila primorana da pronađe adekvatan naziv za svoj trofej i izbor je pao na "The Best" (Najbolji). Novi pehar je izvajan i Ronaldo, Mesi ili Grizman biće prvi koji su ga dobili.

Važnost ove dve utakmice ne bi bila toliko velika da Atletik prošlog četvrtka nije pobedio Barselonu na "San Mamesu" 2:1 i stekao zavidnu prednost pred revanš, kao ni da "Blaugrana" nije nastavila da prosipa bodove u Primeri i povećava zaostatak za Realom. Enrikeov sastav u nedelju uveče na "El Madrigalu" odigrao je 1:1 (zahvaljujući Mesijevoj majstoriji u 89. minutu) sa Viljarealom tako da se sada nalazi na trećem mestu na tabeli sa pet bodova zaostatka za Madridom, koji ima i utakmicu manje.

Isprva, učinilo se da Enrikeovo "ne" predstavlja nastavak "hladnog rata" između FIFA i Barselone, koji je započet 2014. kada je Kataloncima bilo zabranjeno da dovode igrače zbog prekršaja u angažovanju mladih fudbalera, ali je ta verzija demantovana na zvaničnom sajtu Barselone gde je saopšteno da će delegacija kluba otputovati u Cirih.

Predsednik Barselone Đozep Bertomeu, potpredsednik za sportska pitanja Đordi Mestre, direktor Silvio Elijas, izvršni direktor Oskar Grau, direktor profesionalnog sporta Albert Soler, tehnički sekretar Robert Fernandez i direktor fudbala Raul Sanljej zauzeće svoje pozicije u sali u kojoj će svetskoj javnosti biti saopšteno ko su pobednici u kategorijama fudbaler, fudbalerka i trener godine, kao i članovi FIFA idealnih 11.

Mesi se, pored Kristijana Ronalda i Antoana Grizmana, nalazi u konkurenciji za FIFA fudbalera godine.

U prethodnih šest godina, FIFA i magazin "France football" zajednički su dodeljivali nagradu za najboljeg fudbalera godine i Mesi je tri puta trijumfovao, kao i 2009, pre nego što su se FIFA i "France football" ujedinili, kada je osvojio nagradu u oba izbora.

"France football" već je krajem 2016. dodelio "Ballon d'Or" Ronaldu iz Real Madrida, a pretpostavka je i pre odluke Barse da ne pusti Mesija na gala veče, da je Portugalac odneo pobedu i u FIFA izboru, gde ključnu ulogu imaju glasovi selektora i kapitena svih reprezentacija koje se takmiče u FIFA nadmetanjima.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC