• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će biti sa Staridžom, ne zna ni Klop

Autor mondo.rs

Drugi strelac Premijer lige u sezoni 2013/14 odavno ne pruža partije na vrhunskom nivou, ali ove sezone nema ni priliku za to.

Dok timovi kao što su Mančester junajted i Mančester siti zbog obaveza u nekoliko takmičenja igraju non-stop, Liverpul je posle eliminacije iz FA kupa, krajem januara, ostao sveden na Premijer ligu.

U situaciji kada pauze između dve utakmice traju najmanje sedam dana, jedan od novinara setio se da na "dnevni red" stavi Danijela Staridža.

Upitan zašto nekada ubojiti strelac igra malo i kakva je njegova budućnost, menadžer Jirgen Klop je odgovorio:

"Danijel nije trenirao osam-devet dana zbog virusne infekcije. Moramo da mu pomognemo da se vrati u kondiciju i da završi sezonu na najbolji mogući način. Šta će biti na leto, ne mogu sada da kažem. Odluka će zavisiti od više faktora i tu nije reč samo o Danijelu, nego o još mnogim igračima".

Staridž je "harao" u tandemu sa Luisom Suarezom u sezoni 2013/14, kada je u Premijer ligi postigao 21 pogodak i pomogao Liverpulu da dođe na korak od osvajanja dugo čekane titule.

Naredne sezone doživeo je mnogo "sitnih" povreda, dok je 2015/16 imao malu minutažu, ali je uprkos tome bio prvi strelac ekipe sa 13 golova u svim takmičenjima.

Ove sezone je imao samo jednu značajniju pauzu zbog povrede, od sredine novembra do sredine decembra, pri tom je konkurencija u špicu oslabljena prodajom Kristijana Bentekea, ali je Staridž ograničen uglavnom na ulaske sa klupe za rezerve.

Dvadesetsedmogodišnji centarfor dao je šest golova u svim takmičenjima, od toga dva u domaćem prvenstvu.

Očigledno je da se ne uklapa u Klopove taktičke zamisli i da bi lako mogao da napusti Enfild - osim ako Liverpulova kriza potraje, pa nemački trener ne ode pre njega.

"Redsi" su u poslednja tri kola doživeli dva poraza od kandidata za ispadanje, Hala i Lestera, čime su se udaljili od željenog Top 4 finiša i plasmana u Ligu šampiona.

Liverpul je 12 kola pre kraja peti na tabeli i ima apsolutni imperativ pobede nad Arsenalom u subotnjem derbi meču.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC