• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted tri meča bez Ibre?

Autor mondo.rs

Fudbalska asocijacija Engleske spremna da kazni aktere incidenata na utakmici Mančester junajted - Bornmut.

Centarfor Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović i defanzivac Bornmuta Tajron Mings optuženi su za nasilno ponašanje tokom utakmice dva tima odigrane u subotu, u okviru 27. kola Premijer lige.

Mings je posle uklizavanja Vejnu Runiju i pada Ibrahimovića zgazio na glavu švedskog internacionalca, a ovaj mu se vrlo brzo revanširao, udarivši ga laktom u lice prilikom vazdušnog duela.

Glavnom sudiji Kevinu Frendu su promakla oba detalja, što je priznao u zvaničnom izveštaju, tako da je odluku o pokretanju disciplinskog postupka doneo panel koji čine trojica bivših vrhunskih sudija.


Ako se utvrdi da je Ibrahimović kriv, mogao bi da bude kažnjen sa tri utakmice neigranja, a to bi bilo četvrtfinale FA kupa protiv Čelsija idućeg ponedeljka i naredna dva meča Premijer lige, protiv Midlsbroa i Vest Bromviča.

U međuvremenu bi mogao da igra za Junajted u Ligi Evrope, dok bi se na domaće terene vratio 4. aprila, na meču protiv Evertona na Old Trafordu.

"Crveni đavoli" su posle remija sa Bornmutom (1:1) šesti na tabeli, sa tri boda i utakmicom manje od četvrtoplasiranog Liverpula.

Mingsu preti još duža suspenzija, jer je u saopštenju FA navedeno da je njegov prekršaj veći, ali u ovom slučaju je fokus definitivno na Ibrahimoviću, koji je ove sezone dao 26 golova u svim takmičenjima i od koga u ogromnoj meri zavise rezultati jednog od najvećih klubova na svetu.

Inače, obojica optuženih su u izjavama nakon meča insistirala na svojoj nevinosti. Mings je naveo da je zgazio Ibrahimovića žureći da prekine Junajtedovu akciju, dok se Ibra pravdao da je rival "skočio na njegov lakat".

Rok za podnošenje žalbi je utorak predveče.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC