• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Bitno je da smo počeli pobjedom

Autor mondo.ba

Nekadašnji kormilar Kozare iz Gradiške, banjalučkog Borca i Zrinjskog iz Mostara uspješno je počeo prvi selektorski posao.

Vinko Marinović, trofejni stručnjak, koji je u dosadašnjem dijelu trenerske karijere vodio tri kluba, Kozaru iz Gradiške, banjalučki Borac i Zrinjski iz Mostara, sa kojima je osvojio i šampionsku titulu, uspješno je započeo prvi selektorski posao.

Na klupi mlade reprezentacije BiH debitovao je ubjedljivom pobjedom protiv Lihtenštajna (6:0), na početku kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo, koje će 2019. godine biti održano u Italiji i San Marinu.

"Bitno je da smo pobjedom počeli kvalifikacije. Nismo imali mnogo vremena za upoznavanje, ali su igrači odradili posao na pravi način i ja im čestitam. Stvarali smo šanse i igrali disciplinovano. Do narednog meča imamo dovoljno vremena da se pripremimo i mislim da ćemo izgledati još bolje na terenu", rekao je Marinović po završetku debitanskog meča na klupi "zmajića".

On se zahvalio Fudbalskom savezu BiH na odličnim uslovima u kojima se reprezentacija do 21 godine pripremala uoči današnjeg duela, prvo u Sarajevu, a zatim i u Zenici.

Naredni meč u kvalifikacijama za EURO 2019, mladi bh. tim igraće 13. juna u gostima protiv Švajcarske. U kvalifikacionoj grupi 8 još su Portugal, Rumunija i Vels.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC