• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Zvezda i Partizan zvali sudije pre utakmica!

Autor mondo.rs

Sudijska komisija iznela je ozbiljne optužbe na račun čelnika Zvezde i Partizana, navodeći i utakmice pre kojih je bilo nedozvoljenih radnji. Ostaje samo pitanje - da li će se sve završiti samo na saopštenju za medije ili i postupcima?

 FSS-Zvezda-i-Partizan-zvali-sudije-pre-utakmica Izvor: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije apelovala je danas na rukovodstva Crvene zvezde i Partizana da ne traže alibi za eventualne neuspehe, već da se okrenu sebi i radu u svojim klubovima.

"Apelujemo na rukovodstvo dva naša najveća kluba da ne traže alibi za svoje eventualne neuspehe, već da se okrenu sebi i radu u svojim klubovima. Ovakvim svojim delovanjem oni nanose štetu sudijskoj organizaciji, kao i svim klubovima naše elitne lige. Istovremeno, ovim putem obaveštavamo javnost da je FSS formirao Etičku komisiju koja će se ubuduće baviti ovakvim pritiscima i napadima, odnosno slučajevima koji štete srpskom klupskom fudbalu", navodi se u saopštenju Sudijske komisije, koje je dostavljeno agenciji Beta.

Sudijska komisija FSS-a je navela da je bila primorana da reaguje suočena sa rečnikom i uvredama "koje ne idu uz funkciju direktora jednog velikog kluba".

Terzić je prethodno na konferenciji za novinare rekao da su "lopovi oteli titulu" Zvezdi i direktno optužio pojedine sudije da su uticale na loše rezultate tog kluba u nekim utakmicama.

"Pitamo, najpre, direktora Crvene zvezde ko je od njegovih saradnika ulazio u svlačionicu i vršio pritisak na sudije tokom poluvremena utakmice četvrtfinala Kupa Srbije između njegovog kluba i Mladosti iz Lučana? Ko je od njegovih službenika zvao glavnog sudiju meča Napredak – Crvena zvezda, odnosno zašto su ponovo njegovi ljudi vršili pritisak, pre meča, na arbitra utakmice Voždovac – Crvena zvezda?", piše u saopštenju Sudijske komisije.

Pitanja su upućena i direktoru Partizana, a povodom optužbi na račun sudija na zvaničnoj klupskoj televiziji.

"Pitamo i direktora Partizana ko je ispred kluba zvao glavnog sudiju meča četvrtfinala Kupa Srbije između Voždovca i Partizana? Ko je u ime kluba zvao i sudiju utamice Partizan – Radnik? Kako je moguće da jedan veliki klub dozvoli transparent sa telefonskim brojevima sudija i objavu njihovih lica na svojoj zvaničnoj televiziji, svesno stvarajući pritisak i medijsku hajku protiv članova sudijske organizacije", navodi se u saopštenju Sudijske komisije FSS-a.

Ostaje samo nejasno, posle svega, šta će se konkretno dogoditi sa saznanjima o tome da su čelnici Crvene zvezde i Partizana zvali sudije i vršili pritisak na njih?

Čini se da bi za tako nešto trebalo pokrenuti postupke, ali...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC