• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roterdam je čekao 18 godina - Fejnord je šampion!

Autor mondo.rs

Tim iz Roterdama je uspeo - prva titula posle 18 godina. Najzaslužniji je "stari vuk" Dirk Kajt! Veliko slavlje na ulicama ovog grada...

Ono što nisu uradili prošlog vikenda protiv Ekslesiora - jesu ovog protiv Heraklesa!

Fudbaleri Fejnorda su pred svojim navijačima u Roterdamu slavili protiv tima iz Almela (3:1) i tako osvojili šampionsku titulu u Holandiji prvi put posle 18 godina, a heroj susreta bio je Dirk Kajt koji je postigao tri pogotka!

Iskusni napadač, koji se vratio u Fejnord prošle sezone i "obećao titulu", već posle trideset sekundi sjajno je reagovao nakon greške odbrane gostiju i sproveo loptu u mrežu. I tako svojim mlađim saigračima omogućio mirniji tok meča...

Kako bi se čitav stadion potpuno opustio sada je Kajt odlično reagovao na centaršut Eldžera Elije sa leve strane i glavom pogodio za 2:0, pa je titula već bila mnogo bliže.

36-godišnji napadač je tako sezonu završio kao treći strelac Fejnorda sa 12 pogodaka, a ispred njega su Nikolaj Jorgensen koji je dao 21 gol, i čak 13 asistencija, a Jens Tornstra je dodao 14, uz takođe dabl-dabl pošto je asistirao 10 puta svojim saigračima.

Kajt
Izvor: YouTube


U drugom poluvremenu Fejnord je ponovo bio opasniji, a do trećeg pogotka i het-trika stigao je Dirk Kajt u 83. minutu kada je precizan bio sa penala. Tada su igrači Fejnorda već u svojim glavama slavili titulu, pa je Peter van Ojen uspeo da postigne utešni pogodak.

Ajaks je takođe slavio na gostovanju Viljemu II (3:1), ali je na kraju "ostao kratak" za jedan bod, pošto je Fejnord prvoplasirani sa 82, dok "kopljanici" imaju 81.

Oni će zato priliku za trofej imati u finalu Lige Evrope protiv Mančester junajteda.

POGLEDAJTE SCENE SA POČETKA SUSRETA NA "DE KUJPU"

Fejnord
Izvor: YouTube


POGLEDAJTE SLAVLJE NA ROTERDAMSKOM TRGU NAKON GOLA

FEJNORD
Izvor: YouTube


POGLEDAJTE SCENE POSLE TREĆEG GOLA DIRKA KAJTA





"De Kujp" je tako prvi put posle 1999. godine osetio kako je biti šampion, a zasluge za to idu i sjajnom treneru, i bivšem igraču ovog kluba, Đovaniju van Bronkhorstu.

Ovo je petnaesta titula u Erediviziji za Fejnord koji je u ovom veku uspeo da osvoji UEFA Kup 2002. godine, ali uspeha nije imao u domaćem prvenstvu u kom su dominirali Ajaks i PSV, čak su i AZ Alkmar i Tvente osvojili titulu u međuvremenu, a tim iz Roterdama je dva puta bio pobednik Kupa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC