• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miroslav Stevanović prvo ime Premijer lige BiH!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbaler Željezničara izabran je za igrača godine u Premijer ligi BiH za sezonu 2016/17. na manifestaciji za izbor najboljih igrača bh. elite, koja je večeras održana na Ilidži.

Miroslav Stevanović iz Željezničara izabran je za igrača godine u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2016/17. na manifestaciji za izbor najboljih igrača u bh. eliti, koja je večeras održana na Ilidži.

"Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Takođe bih želio da se zahvalim i svojim saigračima i trenerima jer bi ovo bilo nemoguće ostvariti bez njih. Zahvaljujem se i svojoj porodici", rekao je Stevanović.

Treću godinu zaredom za najboljeg golmana izabran je čuvar mreže Zrinjskog. Nakon Ratka Dujkovića i Gorana Garačića, ove godine prva "jedinica" lige je Kenan Pirić.

Ivan Lendrić (Željezničar) sa 19 pogodaka ponio je epitet najboljeg strijelca Premijer lige BiH za sezonu 2016/17.

Titulu najbolje igračice Premijer ženske lige za sezonu za sezonu 2016/17. je ponijela Nikolina Milović iz ŽFK Radnik-Bumerang Bijeljina, dok je za najboljog ženskog golmana izabrana Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo.

Za najboljeg igrača Premijer futsal lige je izabran Mario Aladžić, futsaler ekipe Mostar SG Staklorad, a za najboljeg golmana Bahrudin Omerbegović koji brani za sarajevskog Centra.

Mehmed Janjoš, iz FK Sarajevo, izabran je za najboljeg trenera Premijer ligi BiH za sezonu 2016/17, dok je u kategoriji fej-plej titulu najboljeg ponio Radnik iz Bijeljine.

Najbolji su izabrani na osnovu glasova koje su im dali treneri i kapiteni ekipa učesnica bh. elitnog takmičenja.

Ovo je treća po redu manifestacija koju organizuje FS BiH, a ima za cilj promociju domaćih takmičenja i igrača koji nastupaju u tim takmičenjima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC